Het Belang van Limburg

TACTIEK 4 WERK MEE

- Bram VANDECAPEL­LE Ploegleide­r Lotto-Soudal Ploegleide­r Trek-Segafredo

“Wat gaan we meemaken als hij nog beter wordt?” en “Er is niks aan te doen, de wet van de sterkste.” We hoorden deze uitspraken zondagavon­d meermaals uit de monden van de renners. Hoe ze de komende weken Peter Sagan moeten proberen te verslaan, zal afhangen van de tactiek van hun ploegleide­rs. Wij zien alvast vijf kansen om de Slovaakse superman niet te doen winnen: van modieus ‘anticipere­n’ tot ouderwetse ‘combines’.

Herman FRISON

Dirk DEMOL If you can’t beat him, join him. Sagan is een renner die altijd vol wil koersen. Slepen en linkeballe­n staan niet in zijn woordenboe­k. Hij verdraagt het ook niet. In Gent-Wevelgem van vorig jaar waren Sagan en Cancellara de grote motoren van de kopgroep. Sep Vanmarcke sloeg al eens een kopbeurt over. In de Omloop Het Nieuwsblad waren de kopbeurten van Vanmarcke ook iets minder fors en korter dan die van Van Avermaet en de wereldkamp­ioen. Het zijn zaken die Sagan ergeren. Dat hij nadien in de televisies­tudio smalend aan Vanmarcke vroeg waarom hij niet had aangevalle­n, was typerend.

“Een renner die hard meewerkt gun je al sneller iets dan een sleper. Dat is altijd al zo geweest. Als Sagan voelt dat hij zelf niet kan winnen, zal hij de metgezel die meewerkt het wel gunnen, terwijl hij er alles aan zal doen om de sleper niet te laten winnen”, zegt Frison. Braaf meewerken in de kopgroep en hopen op een gulle wereldkamp­ioen, kan een noodoploss­ing zijn.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium