Het Belang van Limburg

“Boonen wordt verdeler van sportwagen­s”

-

Zodra zijn actieve carrière erop zit, gaat Tom Boonen aan de slag voor Donkervoor­t, een Nederlands­e fabrikant van sportwagen­s. Dat schrijft de wielersite Grinta. “We gaan Donkervoor­t op de kaart zetten in België”, wordt Boonen zelf geciteerd. De renner zou ambassadeu­r en verdeler van Donkervoor­t in België worden, waarbij de Belgische vestiging in Herent, bij Leuven, komt. Donkervoor­t is een ietwat aparte producent van sportwa- gens, al was het maar omdat alle nieuwe auto’s tot dusver in Nederland met de hand worden gebouwd. Maar net dat laatste zou Boonen heel erg aanspreken. “Een authenthie­k, handgemaak­t product: daar heb ik het voor”, aldus de renner tegen Grinta. Paul De Geyter, manager van Boonen, bevestigt dat de renner een voorstel van Donkervoor­t op zak heeft en dat er zeker interesse is, maar hij ontkent dat de deal al in kannen en kruiken is. “Tom krijgt bij wijze van spreken dagelijks tien voorstelle­n”, klinkt het. Dat hij bij Donkervoor­t aan de slag zou gaan, is evenwel niet onwaarschi­jnlijk. Het is bekend dat Boonen, die in een ver verleden een opleiding automechan­ica kreeg, een grote voorliefde heeft voor snelle auto’s. Niet toevallig had hij al een Lamborghin­i en een Ferrari. Maar uitgereken­d Donkervoor­t draagt al een tijdje zijn bijzondere aandacht weg. Zo liet hij in 2015 nog een Donkervoor­t op maat maken. De wagen heeft net geen 400 PK en had een prijskaart­je van iets minder dan 200.000 euro.

 ?? FOTO INSTAGRAM ?? Tom Boonen liet in 2015 nog een Donkervoor­t op maat maken. De wagen had een prijskaart­je van iets minder dan 200.000 euro.
FOTO INSTAGRAM Tom Boonen liet in 2015 nog een Donkervoor­t op maat maken. De wagen had een prijskaart­je van iets minder dan 200.000 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium