Het Belang van Limburg

Wijzigt programma (nog) niet

-

Tom Boonen is nog steeds niet hersteld van de ontsteking aan zijn maag- en darmstelse­l. De kopman van Quick Step Floors zegde zondag ziek af voor Kuurne-Brussel-Kuurne na een woelige nacht. “Tom is nog steeds niet de oude”, zegt Patrick Lefevere. “Het heeft daarom geen enkele zin om nu al zijn programma van de komende weken aan te passen. Eerst moet hij helemaal herstellen. Pas nadien kunnen we een beslissing nemen.”

Volgens zijn oorspronke­lijke planning zou Boonen na het openingswe­ekend een trainingsw­eek inlassen om nadien via de Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo in Harelbeke aan zijn laatste zestien dagen als profrenner te beginnen. Door het missen van de finale in de Omloop Het Nieuwsblad en de 200 koerskilom­eters in Kuurne, was het een optie om er deze week ook de lastige kasseikoer­s de GP Le Samyn (woensdag) en Dwars door West-Vlaanderen (zondag) bij te pakken.

Lefevere: “Samyn rijdt hij zeker niet. Dwars door West-Vlaanderen is wel nog een optie, maar dat bekijken we later deze week.” Strade Bianche (zaterdag) rijdt Boonen niet. Mogelijk wordt Dwars door Vlaanderen in Waregem (woensdag 22 maart) wel een optie om erbij te pakken voor Harelbeke.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium