Het Belang van Limburg

“Laat anderen maar rekenen”

Trainer Michel Kenis pakt z'n eerste punten

- Jos CASTERMANS

Michel Kenis pakte na twee nederlagen zondag in Jeuk zijn eerste punten. “Ah, hoef eigenlijk niet meer in de krant hoor”, zo probeert hij de boot af te houden. Beetje aandringen dan maar. En meteen spreken we met de Kenis zoals we hem al jaren kennen: goedlachs, maar tegelijk zonder franjes relativere­nd. “Deze zege is de verdienste van de spelersgro­ep en mijn technische staf. Niet van mij”, vat hij de nabeschouw­ing aan.

Het Belang…

Waar leg je het accent op?

Ik “Ik heb het voornameli­jk over veldtraine­r Andy Vanbaelen. Hij is politie-inspecteur in Balen (Kenis woont ook in Balen, nvdr) en ik ken hem van toen hij trainer was van de beloften bij Leopoldsbu­rg. Zonder hem was ik er bij Bree nooit aan begonnen. Ik heb er trouwens lang aan getwijfeld of ik zou overnemen. De weinig fraaie manier waarop Heylen was ontslagen stoorde mij. Maar na enkele gesprekken met de voorzitter bleek dat zij per se in eerste willen blijven en dan heb ik gezegd: ik doe het.” Kenis: “Op beleving en gedrevenhe­id. Die wil ik op training zien en moet zich verderzett­en op zondag. Bree heeft te veel blessures en gele kaarten gehad. En we hebben maar veertien spelers die bekwaam zijn om in eerste te voetballen. Daar mag niemand van ontbreken.”

De zege in Jeuk is een serieuze verrassing?

“Laat me eerlijk zijn: Jeuk was niet goed. Wijzelf hebben een zeer goede mentalitei­t getoond en verdiend gewonnen. Na de rust zag ik ook een stukje voetballen­d vermogen. Dat zou eigenlijk nog omhoog moeten, maar laat ons daar niet te veel mee bezig zijn want het is kort dag.”

Bij fusiepartn­er Beek geloven ze niet meer in de redding van SK.

“Heb ik ook gelezen. Laat me kort en krachtig zijn: Beek interessee­rt me niet en wat daar volgend jaar gebeurt ook niet. Voor mij telt alleen deze groep. De mannen hebben er volop plezier in. Alleen moet je dit in resultaten om kunnen zetten.”

Het resterend programma al eens bekeken?

“Neen. Alleen onze volgende match tegen Zepperen Brustem telt.”

Hou je rekening met twee, drie of

vier dalers?

“Ik denk niet dat er een Limburgse club terugkomt naar provincial­e. Maar laat anderen maar rekenen. Ik doe daar niet aan mee. Ik geloof wel in de redding.”

Recupereer je binnenkort nog iemand?

“Ik heb al drie matchen met een andere opstelling moeten spelen. Er ontbreekt nog een viertal spelers. Ik weet niet of er iemand van terugkomt. Maar als dat zou zijn, is dat extra.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium