Het Belang van Limburg

Dieven laten zware kluis achter

In het wijkcentru­m van de wijk Lindeman in de Galgenberg­straat is maandagoch­tend een inbraak vastgestel­d. De deur werd geforceerd en alle kasten doorzocht. De daders probeerden de loodzware kluis mee te nemen. Die werd enkele meters verplaatst, maar dan t

-

Volgens burgemeest­er Mario Borremans (GOED) is er niets gestolen. “De daders raakten binnen en hebben de kluis willen meenemen, maar dat is niet gelukt. Er werd ook niets vernield. Vroeger hadden we in deze buurt veel te maken met vandalisme, maar sinds café La Baracca heropende, was dat gestopt”, aldus burgemeest­er Borremans.

Tony Ventura, voorzitter van vzw La Baracca, bevestigt. “In het verleden hadden we veel last van inbrekers en vandalen. Sinds het café in oktober heropende, hebben we alles goed beveiligd, onder andere met camera’s. We kregen ook veel steun van de gemeente. Zij hebben onder meer een omheining geplaatst. Sindsdien is er niet meer ingebroken.”

Volgens buurtbewoo­nster Gökce Karakoc is het wijkcentru­m belangrijk voor Lindeman. “Er worden activiteit­en voor de jeugd georganise­erd, vuilniszak­ken bedeeld en je kan er terecht voor informatie... Het is het hart van onze wijk. ’s Avonds zie ik hier wel vaak hangjonger­en, maar of zij voor overlast zorgen, dat weet ik niet.”

 ?? FOTO KOEN LUTS ?? De dieven slaagden er niet in om de zware kluis uit het wijkcentru­m te stelen.
FOTO KOEN LUTS De dieven slaagden er niet in om de zware kluis uit het wijkcentru­m te stelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium