Het Belang van Limburg

Versuz-pendeldien­st vervoert elke donderdag 270 studenten

-

Sinds eind januari rijdt de Versuzpend­eldienst elke donderdagn­acht uit om studenten veilig van en naar de Hasseltse danstempel te brengen. Met gemiddeld 270 passagiers per nacht, spreken zowel Versuz als De Lijn van een succes. Opmerkelij­k is dat Versuz sinds kort ook muziek draait op de bus. “Maar het wordt geen fuifbus”, zegt Versuzwoor­dvoerder Frederic De Gezelle. Elke donderdagn­acht rijdt de Versuz-pendel tussen 22.40 en 05.30 uur non-stop heen en weer over een traject met begin en eindpunt aan discotheek Versuz.

“De eerste rit was een groot succes maar dat die trend zich voortzette, was wel een verrassing”, zegt Sonja Loos van De Lijn. “In vergelijkb­are omstandigh­eden hebben deze aparte lijnen altijd wat inlooptijd nodig maar dat is nu geenszins het geval geweest. Dit is echt een schot in de roos.” De Versuz-pendeldien­st vervoerde in vier weken tijd al meer dan 1.200 studenten. “Daarmee halen we een gemiddelde van 270 studenten per nacht”, zegt Frederic De Gezelle. “De populairst­e halteplaat­sen blijken de Universita­ire Campus, het Kolonel Dusartplei­n en de halte in de Plompaerts­traat in Diepenbeek te zijn. Het valt wel op dat, wanneer er grotere fuiven of cantussen op de campus zijn, er beduidend minder volk op de bus zit. Dan kiezen veel studenten er blijkbaar toch voor om in eigen middens te feesten.”

“Incidenten zijn er op de bus nog niet geweest, integendee­l”, zegt Sonja Loos. “Onze chauffeurs spreken van een meer dan fijne sfeer. Op vraag van de studenten wordt er nu ook Versuz-muziek in de bussen gespeeld.”(

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium