Het Belang van Limburg

“Blij met die erkenning”

SHAHEEN BARBY: de exponent van de sterke periode van Houthalen VV

- Kristof JACOBS

Het gaat Houthalen VV (4C) voor de wind. Het is nog ongeslagen in 2017 en staat eerste in de derde periode en tweede in de algemene stand. Bovendien heeft het met Shaheen Barby de nieuwe leider in ons spelersref­erendum in de rangen. “Ik ben heel blij met deze erkenning”, zegt Barby.

Ik zit aan tien goals en vijftien assists

Shaheen BARBY Maandwinna­ar én nieuwe leider Wanneer we de vleugelaan­valler vertellen dat hij de nieuwe leider in het referendum is, begint hij te glunderen. “Er zijn spelers die zeggen dat die ranking hen weinig doet, maar dat geloof ik niet. Het doel is natuurlijk om met je ploeg goede resultaten te halen, maar anderzijds is die waardering door de andere trainers wel fijn. Het betekent dat zij in mij een gevaar zien. Als ik me in de krant zie staan, geeft dat een goed gevoel.”

Barby beseft dat hij in een heel sterke periode zit. “Ik mag helemaal niet klagen”, zegt de notarieel jurist. “Bij het seizoensbe­gin kwam ik uit blessure, ik had mijn enkelband gescheurd. Hierdoor loop ik er pas sinds eind september bij en moest ik nog in mijn ritme komen. Maar bij mijn wederoptre­den scoorde ik meteen en toen was de trein vertrokken. Ik zit momenteel aan tien goals en bijna vijftien assists, een aantal dat ik me als doel voor het hele seizoen had gesteld. Alles wat erbij komt, is dus mooi meegenomen. De laatste maanden ben ik inderdaad wel vaak beslissend geweest. Dat zullen de trainers ook wel opgemerkt hebben.”

De kloof met leider Heusden-Zolder is zes punten, maar de 25-jarige vrijgezel geeft niet op. “Zolang het mathematis­ch kan, blijven we erin geloven”, zegt de Belg met een Marokkaans­e moeder en een vader uit Curacao. “We hebben een groep voor derde provincial­e, dus we willen graag promoveren. Als het niet met de titel lukt, dan maar via de eindronde.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Shaheen Barby met zijn troetelkin­d.
FOTO JEFFREY GAENS Shaheen Barby met zijn troetelkin­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium