Het Belang van Limburg

“Het enige dat vanavond telt, is winnen”

-

“Deze wedstrijd heb ik anders voorbereid dan andere. Ik heb er trachten voor te zorgen dat de jongens plezier maakten op training, om zo rust te brengen in de groep. Het fysieke en de tactiek was even ondergesch­ikt aan het mentale. Het is misschien ‘maar’ tegen Kortrijk, maar vergeet niet dat deze ploeg enkele weken geleden is gaan winnen op Standard. We zullen met dezelfde wapens ter strijde trekken als we dat al een heel seizoen doen: organisati­e, concentrat­ie en oplettendh­eid. We moeten niet iedereen willen vermaken met goed voetbal, het enige dat telt, is winnen.”

“We stonden 26 van de 28 speeldagen in de top zes. Toen we in januari enkele moeilijke wedstrijde­n voor de boeg hadden, schreef iedereen ons al af. Ons seizoen zal dan ook meer dan geslaagd zijn als we deze wedstrijd winnen. En we hebben een groot voordeel: als we niet winnen, krijgen we volgende week op Lokeren nog een kans. Onze mentalitei­t zat telkens al goed, dat is wat ik momenteel onthoud van ons seizoen tot dusver.” “Voor de wedstrijd vandaag heb ik dan ook 21 spelers geselectee­rd, en geen 20 zoals anders. Ik wil dat iedereen erbij is. Fall en Marinos zijn wel geblesseer­d, maar Willems keert weer terug.”

“Ten slotte wil ik de supporters bedanken voor hun rol dit seizoen. Ze schreeuwen ons vooruit, zelfs als we achter staan. Ik hoop dat ze dit tot het bittere eind volhouden, ook als er eens iets minder goed loopt. Mijn spelers doen dat niet met opzet. Ik hoop op een heksenkete­l, we hebben al getoond dat we altijd iets kunnen forceren op het einde. Ik ben ervan overtuigd dat het onbewust meespeelt in het hoofd van mijn spelers - en ook bij de tegenstand­ers - dat wij al zoveel hebben rechtgetro­kken op het einde van een wedstrijd. Het gebeurde al te vaak om het enkel toeval te noemen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium