Het Belang van Limburg

“We laten zaak niet blauwblauw”

Club Boli in Alleen neemt voorlopige Tchenkoua (voorlopig) selectie moet geensancti­es voor vrezen naknokpart­ij gevolgen

- Gunter SCHOOFS

Een dag nadat Fabien Tchenkoua hem een neusbreuk sloeg, stond STVV-spits Yohan Boli al op het oefenveld. De Fransman trainde met masker en op halve kracht, maar zit toch in de twintigkop­pige selectie van Ivan Leko voor de wedstrijd tegen Eupen. Intussen nam CEO Philippe Bormans beide kemphanen apart voor een gesprek. Voorlopig neemt de club geen sancties. “We nemen onze tijd, maar dit voorval schaadt het imago van de club, daarom kunnen we het niet blauwblauw laten.”

Dit incident schaadt het imago van de club. Daarom kunnen we het niet in de doofpot stoppen. We zullen onderling bekijken hoe het verder moet. Of alles naar een ontslag van Tchenkoua zal leiden? Dat is wat voorbarig. In een rechtszaak hebben we alvast geen zin

De Truiense spelersgro­ep dreef op de vrijdagtra­ining de spot met het incident tussen Tchenkoua en Boli. Tja, wat moesten ze anders? Nadat de Kameroener zijn ploegmaat donderdag op de parking van Hotel Cicindria een neusbreuk had geslagen, hingen zijn ploegmaats vrijdag een poster van een bokskampio­en op zijn kastje in het oefencompl­ex. Of Tchenkoua ermee kon lachen, is nog maar de vraag. Hij was nergens te bespeuren, maar verscheen wat later wel in het bureau van manager Philippe Bormans. Yohan Boli trainde wel mee. Hij droeg een masker om zijn gebroken neus te beschermen, maar moest de trainingss­essie vroegtijdi­g verlaten. Coach Ivan Leko nam hem voorlopig op in de twintigkop­pige selectie voor het duel tegen Eupen, maar maakte duidelijk dat de spits niet aan de aftrap zal verschijne­n.

Banale discussie

Blijft de vraag waarom Tchenkoua ploegmaat Boli op een vuistslag trakteerde. “Tchenkoua zegt A, Boli B. Dat maakt het voor ons niet eenvoudige­r. Het gaat om banaliteit­en, maar wij voelen ons als club betrokken omdat het incident op het werk plaatsvond”, aldus Bormans.

De vriendinne­n van beide Kanaries hadden hun aandeel in de knokpartij. Woorden tussen de vier hebben blijkbaar geleid tot agressief gedrag van Tchenkoua. Bormans wil niet dieper ingaan op de oorzaken, omdat die tot de privésfeer van de spelers behoren. “Of er een sanctie komt voor Tchenkoua? We nemen onze tijd om dat te bekijken”, vervolgt de Truiense CEO. “Het staat vast dat vooral STVV slachtoffe­r is van dit gedoe. Dit verhaal brengt

Philippe BORMANS het imago van de club schade toe, daarom kunnen we het niet zomaar in de doofpot stoppen. We zullen onderling bekijken hoe dit verder moet. Of alles zal leiden naar een ontslag van Tchenkoua? Dat is wat voorbarig. In een rechtszaak hebben we alvast geen zin.”

Advocatenk­westie?

De volgende dagen zal dus pas blijken of Tchenkoua zijn kastje op Stayen definitief moet leegmaken. Mogelijk wordt het een advocatenk­westie, al probeert STVV dat te vermijden. De flankaanva­ller heeft na dit seizoen nog een contract van één jaar in Sint-Truiden, met nog een jaar optie. Dat maakt het complex. Boli lijkt vrijuit te gaan. Anders zou Ivan Leko hem niet geselectee­rd hebben voor het duel tegen Eupen.

“Wat kan ik eraan doen?”, haalt de Kroatische coach de schouders op. “Ik probeer me te focussen op het voetbal, niet op deze randzaken.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Ironisch genoeg zitten Tchenkoua en Boli op Stayen naast mekaar in de kleedkamer. Op het oefencompl­ex hingen ploegmaats vrijdag een foto van een bokskampio­en op het kastje van Tchenkoua.
FOTO JEFFREY GAENS Ironisch genoeg zitten Tchenkoua en Boli op Stayen naast mekaar in de kleedkamer. Op het oefencompl­ex hingen ploegmaats vrijdag een foto van een bokskampio­en op het kastje van Tchenkoua.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium