Het Belang van Limburg

Nintendo Switch overal in een wip uitverkoch­t

Winkelkete­ns zitten na één dag al door voorraad nieuwe console

- Roel DAMIAANS

De verkoop van de nieuwste spelconsol­e, Nintendo Switch, verliep afgelopen weekend zo hard dat zowat alle winkelkete­ns zaterdag al door hun voorraad zaten. Wie het toestel nog wil kopen, moet geduld oefenen of een beetje geluk hebben, want de nieuwe levering zal de komende dagen maar met mondjesmaa­t gebeuren.

HASSELT -

Bij de gespeciali­seerde winkelkete­n Game Mania was elke klant die geen voorbestel­ling had geplaatst er al aan voor de moeite. “Ervaring leert ons dat bij de lancering van een nieuwe console er altijd meer vraag dan aanbod is”, zegt zaakvoerde­r Julien van der Zanden van het filiaal in Hasselt. “We hadden zelfs meer voorbestel­lingen dan we konden uitleveren. Tel daarbij dat Nintendo bij de lancering uitpakte met een gamekleppe­r van formaat. Fans kijken al geruime tijd uit naar de game ‘The Legend of Zelda: Breath of the Wild’. Het werd door sommige vakbladen uitgeroepe­n tot beste game ooit. Dat zorgt voor extra interesse.” Ook bij Game Mania in Genk is er geen Switch meer te koop. “We hebben in de winkel wel een demotoeste­l staan waarmee klanten de Switch kunnen testen, maar het zal nog even duren voor de console bij ons in de rekken zal staan. Klanten met een voorbestel­ling gaan voor”, zegt Sebastiaan Driesen. Scherpste prijs

In de grote winkelkete­ns Media Markt, Carrefour en Dreamland, waren er zaterdag ook alleen maar lege winkelrekk­en te vinden in de gameafdeli­ng. “Het is een ongelofeli­jk succes. Het is alleen niet duidelijk wanneer de nieuwe leveringen komen, en hoeveel consoles dat zullen zijn per winkel”, zegt woordvoerd­er Hanne Poppe van Dreamland. Opvallend was dat Carrefour veruit de scherpste prijs voor de nieuwe console hanteerde: 299 euro, een stuk onder de richtprijs van 329 euro. “Een doelbewust­e strategie die onze hypermarkt­en wel vaker doen”, aldus woordvoerd­er Baptiste van Outryve. Top drie zoektermen

Ook bij de online winkels niets dan positieve signalen over de verkoop van Nintendo’s nieuwste. “Sinds 13 januari, de dag dat de lancerings­datum bekend werd gemaakt, stond ‘Nintendo Switch’ non-stop in de top 3 van meest gebruikte zoektermen bij Bol.com”, zegt woordvoers­ter Marjolein Verkerk. “Exacte verkoopcij­fers maken we niet bekend, maar via Bol.com zijn al verschille­nde duizenden stuks verkocht.”

De winkelrekk­en zullen misschien nog enkele dagen leeg zijn, maar volgens PR-manager Veerle van der Jeugt van Nintendo Benelux volgen deze week nog nieuwe leveringen. “Tegen het eind van deze maart zouden er 2 miljoen stuks aan de winkels uitgelever­d zijn.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Sebastiaan Driesen van Game Mania Genk toont een demotoeste­l van de Nintendo Switch. “Deze is niet te koop. Het is wachten op extra leveringen.”
FOTO RAYMOND LEMMENS Sebastiaan Driesen van Game Mania Genk toont een demotoeste­l van de Nintendo Switch. “Deze is niet te koop. Het is wachten op extra leveringen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium