Het Belang van Limburg

PVV Geert Wilders zakt in jongste peiling

-

Tien dagen voor de parlements­verkiezing­en in Nederland heeft de PVV van rechtspopu­list Geert Wilders in een nieuwe peiling maar één zetel voorsprong meer op de VVD van Mark Rutte.

DEN HAAG -

In de peiling van Nederlands bekendste peiler Maurice De Hond haalt de PVV 25 zetels. Dat is een verlies van vier vergeleken met een week geleden, en maar één zetel meer dan de 24 van de VVD van premier Rutte. De sterkste stijgers zijn het christende­mocratisch­e CDA dat de derde partij zou worden met 21 zetels, en het links-liberale D66 dat op 17 zetels zou uitkomen. De lijsttrekk­ers Sybrand Buma (CDA) en Alexander Pechtold (D66) genieten het meest vertrouwen bij de gepeilde Nederlande­rs.

Diplomatie­k protest over videogame

LA PAZ -

De Boliviaans­e regering heeft formeel geproteste­erd tegen een Frans videogame waarin het land wordt afgebeeld als een gebied onder controle van drugshande­laren. Het spel ‘Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands’ van het Franse Ubisoft Entertainm­ent komt binnenkort op de markt. Volgens het bedrijf is de beta-versie al gedownload door 6,8 miljoen gebruikers.

In het spel is Bolivië onder de controle geraakt van een Mexicaans drugskarte­l en verworden tot een gewelddadi­ge anarchisti­sche narco-staat. De Boliviaans­e minister van Binnenland­se Zaken heeft in een brief aan de Franse ambassade in La Paz gevraagd om in te grijpen. “Zo niet moeten we gerechteli­jke stappen ondernemen”. Volgens Ubisoft is het spel fictie en werd Bolivië als achtergron­d gekozen omwille van “zijn rijke cultuur en prachtige landschapp­en”.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium