Het Belang van Limburg

Spar wordt dubbele escape room

Eerste puzzelkame­rs in noordooste­n van Limburg

-

Mathieu Verbeek uit Kessenich heeft een dubbele primeur beet. Als eerste particulie­r diende hij een digitale aanvraag in om de vroegere Spar-winkel naast de Venloseste­enweg te verbouwen tot twee escape rooms. Het zijn de eerste voor het noordooste­n van de provincie. In juli moet een van de twee puzzelkame­rs al openen. “Ik wil de oude winkelruim­te tot twee escape rooms ombouwen”, reageert Mathieu Verbeek. Daarmee speelt hij in op de groeiende popularite­it van de interactie­ve ruimtes die een grote puzzel vormen waarin opgesloten deelnemers binnen een bepaalde tijd hun weg naar buiten moeten te zien vinden. “Er is natuurlijk een constante monitoring van de spelende groep en als het echt te moeilijk is, kunnen de deelnemers via een scherm in de kamer tips krijgen die hen helpen te ontsnappen. Maar we gaan het hen ook niet gemakkelij­k maken. We mikken op een slagingspe­rcentage van 20 tot 25 procent. Dat is het streefcijf­er van de ontwikkela­ars van zulke spelletjes.”

Douane

Het thema van de eerste escape room is al bekend. Inspiratie vond Mathieu dicht bij huis. “Het zal iets rond de douane worden. Iemand heeft iets mispeuterd of gesmokkeld en de groep moet proberen te ontsnappen.” Met niet een, maar meteen twee escape rooms toont de initiatief­nemer zich alvast ambitieus. “Al hebben we voor het tweede project nog geen thema.” Als alles volgens plan verloopt, zijn de eerste gevangenen midden juli welkom voor de eerste escape room. Het is wel nog wachten op de goedkeurin­g van de vergunning. Die werd dan wel digitaal ingediend, maar moet nog behandeld worden.

 ?? Foto PPN ?? Mathieu Verbeek heeft een aanvraag ingediend om twee escape rooms onder te brengen in het voormalig filiaal van Spar.
Foto PPN Mathieu Verbeek heeft een aanvraag ingediend om twee escape rooms onder te brengen in het voormalig filiaal van Spar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium