Het Belang van Limburg

Irakels” ALLY SAMATTA SCHAT KANSEN OP PLAY-OFF 1 OP 50 PROCENT

- Roger COX

De meeste dromen zijn bedrog,

zong Marco Borsato. Toch heeft Ally Samatta de droom genaamd play-off 1 nog niet definitief opgeborgen. “We hebben nog altijd vijftig procent kans”, klinkt het (te?) optimistis­ch bij de Tanzaniaan­se aanvaller. Spat de droom zondag uiteen in het ‘Westels’ Kuipje? Analist Tom Soetaers zette Ally Samatta vorige week op scherp voor het duel tegen Club Brugge. “Karelis past beter bij een dominante speelstijl”, klonk het vrijdag in onze krant. De Tanzaniaan­se aanvaller nam de woorden ter harte en legde met twee doelpunten de regerende landskampi­oen over de knie. “Ik zit toch met gemengde gevoelens”, zuchtte Samatta. “Ik ben tevreden met de overwinnin­g en mijn twee doelpunten. Het was niet alleen voor mezelf een positieve avond, maar voor het hele team. In de beginfase creëerden we heel wat kansen, die we niet allemaal benutten. Het belangrijk­ste waren de drie punten, maar het hogere doel blijft het behalen van playoff 1.”

Rekenwerk

Ally SAMATTA Racing Genk heeft nog een waterkans om dat doel te bereiken. maar is afhankelij­k van de resultaten van Charleroi en KV Mechelen.

“Er moet inderdaad heel wat gerekend worden”, beseft Samatta. “Dit scenario kan op voorhand niet worden geschreven. Voetbal blijft een onvoorspel­bare sport. We moeten erin blijven geloven. Alleen een mirakel kan ons nu nog helpen. Ik geloof in zo’n mirakel. We hebben nog altijd vijftig procent kans.” Samatta krikte tegen Club Brugge zijn totaal aantal competitie­doelpunten op tot negen stuks. Evenveel als spitsbroed­er Nikos Karelis. “Het is goed voor mijn vertrouwen. Ik steek dit in mijn rugzak voor het Europese duel van donderdag tegen AA Gent. Ik ben nog niet op mijn beste niveau. Het is mijn eerste volledige seizoen in Genk. Ik moet nog veel leren en ervaring opdoen in Europa”, aldus de 24-jarige aanvaller.

Dit scenario kan op voorhand niet worden geschreven. Voetbal blijft een onvoorspel­bare sport

Europa League

De rugklachte­n van de Tanzaniaan zijn definitief verleden tijd. De Oost-Afrikaan stelt zich in Europa een nieuw doel. “We grepen naast een bekerfinal­e en dreigen ook play-off 1 niet te behalen. Het enige wat ons dan nog rest, is de Europa League. We geloven rotsvast in de volgende ronde. We zijn ervan overtuigd dat we daarin zullen slagen”, besloot Samatta.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium