Het Belang van Limburg

“Als mannen met ballen gespeeld”

- Erik DE GRUYTER/Roger COX

Op Anderlecht mocht hij in de tweede helft Trossard aflossen. Een meesterstu­k maakte Jean Paul Boëtius er toen niet van. Toch kreeg de Nederlande­r zaterdag een eerste basisplaat­s. En of ie opgetogen was met zijn vuurdoop. KRC Genk veegde in een grandioos openingskw­artier de vloer aan met de leider. “We hebben als mannen met ballen gespeeld”, zei Boëtius. “Alleen op die manier kan je een ploeg als Brugge de baas. We hadden voor rust zelfs meer dan twee keer kunnen scoren. Zelf kreeg ik ook een prima kans. Wat er mis ging? Dat hij er niet inging natuurlijk, zonde.” Boëtius greep de ‘wildcard’ die Stuivenber­g hem aanreikte, met beide handen. “Twee dagen voor de match kreeg ik te horen dat ik zou starten”, aldus de Rotterdamm­er. “Ik maakte in Anderlecht niet zo’n beste beurt, dat klopt. Maar inkomen of starten, het blijft een hemelsbree­d verschil. Daarom ben ik zo blij dat ik mij tegen Club Brugge heb getoond. Hiervoor ben ik naar Genk gekomen. Ik wilde meer aan spelen toekomen. In Basel lukte dat niet meer.”

De referentie­zege heeft Genk echter nog altijd geen beter uitzicht op play-off 1 gegeven. “Ik heb begrepen dat Charleroi moet verliezen en Gent niet mag winnen van Mechelen”, zegt Boëtius. “Het kan dus nog altijd. Ik blijf erin geloven. Maar laat ons nu even genieten. Vanaf maandag mogen we ons opmaken voor een nieuwe topaffiche. Ik kijk ernaar uit.”

Ryan blijft Club-fan

Mathew Ryan is een perfection­ist. De tegengoal zat hem dan ook dwars. “Iedereen weet dat Izquierdo vaak op die manier scoort en toch lieten we ons verrassen. Ik haat tegengoals, en zeker als ze vermijdbaa­r zijn. Positief is dat we tot de laatste snik gestreden hebben. En dus hebben we nog altijd kans op play-off 1.”

En op twee nieuwe confrontat­ies met zijn ex-club. “Ik speel voor Genk en ben natuurlijk blij dat we Club klopten. Maar ergens ben ik ook content dat Anderlecht niet won. Ik blijf fan van Club.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Boëtius dribbelt voorbij De Bock, terwijl Izquierdo toekijkt.
FOTO JEFFREY GAENS Boëtius dribbelt voorbij De Bock, terwijl Izquierdo toekijkt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium