Het Belang van Limburg

“Genk deed even aan Barça denken”

-

“Ik heb me zaterdagav­ond enorm geamuseerd in de Luminus Arena. Genk zette tegen Club Brugge zijn beste prestatie sinds heel lang neer. De bal ging zo vlot rond dat het me op sommige momenten zowaar aan Barça deed denken. Club Brugge werd van de mat getikt met snelle combinatie­s over de grond. De doorweekte grasmat speelde in het voordeel van de thuisploeg, omdat de bal nog net iets meer snelheid mee kreeg en het surplus aan techniek bij Genk benadrukt werd.”

“Het zou doodjammer zijn dat dit Genk straks ontbreekt in play-off 1, daarin horen ze met dit voetbal echt thuis. Maar je zag zelfs zaterdag waar de zwakke plek zit van dit team. Ze hebben veel te veel kansen nodig om te scoren. Natuurlijk kunnen ze het uitvallen van Karelis inroepen als een excuus. Maar dat wisten ze al voor de wintermerc­ato. Ik zie nu heel veel goeie voetballer­s. Maar Boëtius - die sterk voor de dag kwam -, Schrijvers - veel beter op links -, Trossard en Buffel zijn allemaal lichtvoeti­ge types. Wanneer het voetballen­d niet lukt en er gestreden moet worden, hebben zij het moeilijker.” “Charleroi en KV Mechelen hebben meer power en sloegen zaterdag nog toe in de slotfase. Ze zijn ook iets frisser dan Genk, dat de tol betaalt voor de Europese campagne. De Europa League heeft enkele punten gekost, die Genk volgende week net kan/zal te kort komen. Hopelijk zetten ze zich Europees nog door en krijgen we daar nog een paar memorabele avonden.”

“Je zou kunnen stellen dat Genk een aangenaam en jong team heeft, waarop ze kunnen verderbouw­en. Maar zo kan je tegenwoord­ig niet meer redeneren. Want ook in de volgende transferpe­riode zullen de beste spelers - ik denk dan in de eerste plaats aan Pozuelo - weer verkocht (moeten) worden. En wordt het nog maar eens opnieuw beginnen.”

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Pozuelo stuit op Butelle. “Genk heeft te veel kansen nodig om te scoren.”
Foto JEFFREY GAENS Pozuelo stuit op Butelle. “Genk heeft te veel kansen nodig om te scoren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium