Het Belang van Limburg

Rollercoas­ter Racing

-

De enige regelmaat, die je kan terugvinde­n in de prestaties van KRC Genk, is het gebrek aan regelmaat. Slechts twee keer dit seizoen, dat maar liefst 48 wedstrijde­n onderweg is, won Racing drie wedstrijde­n op rij. De eerste keer zaten daar twee Europese wedstrijde­n tegen de Ierse dwerg Cork City bij, de andere keer won Genk tegen Lokeren, Zulte Waregem én het nietige Lokomotiva Zagreb. Het seizoen kende ook slechts één reeksje van drie nederlagen op rij (Standard, Rapid Wien en Anderlecht). Zo zitten de Genkse fans al een jaar lang in een rollercoas­ter. Joelen van de pret is daar niet bij, hoe hartverwar­mend de prestatie van zaterdag tegen titelverde­diger Club Brugge ook was. Want dat moet je het team van Albert Stuivenber­g nageven: als ze winnen, doen ze dat meestal in stijl. Technisch verzorgd, korte combinatie­s, veel beweging: Club Brugge werd bij momenten gewoon overklast.

De Genkse problemen beginnen echter als niet alles naar wens loopt. Dan stokt de motor en blijkt er geen mecanicien aan boord. Wegens te weinig wisselstuk­ken - zaterdag kwam nieuwkomer Boëtius eindelijk voor het eerst aan de oppervlakt­e - of een gebrek aan brandstof. De impact van een geslaagde Europese campagne werd duidelijk onderschat. Ploegen als KV Mechelen en Charleroi pakten ook zaterdag opnieuw extra punten door energie-overschott­en aan te spreken in de absolute slotfase van de match. Voor dergelijke powerplay is ook onvoldoend­e stevig materiaal aan boord, Albert Stuivenber­g kan onmogelijk een plan B uitdoktere­n. Wisselvall­igheid is bovendien eigen aan de jongste ploeg van het land. Aan werkpunten geen gebrek voor de sportief verantwoor­delijken tijdens de volgende mercato. Zondag trekt Genk met meer vrees dan hoop naar Westerlo. Waar er zo mogelijk nog meer daver op de lijven zit na een onwaarschi­jnlijke ommekeer aan de Gaverbeek. Als zijn collega Stuivenber­g wekelijks aanhaalt dat zijn spelers vergeten zichzelf te belonen, wat moet Jacky Mathijssen dan niet zeggen? Terwijl een zielloos Standard zich liet oprollen in Moeskroen miste Westerlo niet alleen tal van kansen, het slikte tegen tien thuisspele­rs ook nog eens de gelijkmake­r in blessureti­jd. Zo moet Westerlo zondag winnen om zeker te zijn van het behoud. Op een laatste speeldag, waar in geen enkele van de acht wedstrijde­n niets meer op het spel staat. Of halve punten voor play-off 1 of een startbewij­s voor play-off 1 of het behoud: het wordt vanaf half drie voor de tweede week op rij een rollercoas­ter van emoties. En ditmaal niet alleen voor de Genkse supporters.

De enige regelmaat in de prestaties van KRC Genk, is het gebrek aan regelmaat. Slechts twee keer dit seizoen, dat maar liefst 48 wedstrijde­n onderweg is, won Racing drie wedstrijde­n op rij Zondag trekt Genk met meer vrees dan hoop naar Westerlo. Waar er zo mogelijk nog meer daver op de lijven zit na een onwaarschi­jnlijke ommekeer aan de Gaverbeek

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium