Het Belang van Limburg

“Moesten fans iets teruggeven”

Pieterr Gerkens leidt Kanaries na moeilijkeo­eilijke week naar fraaiee achtste thuiszege

- GunterGunt­er SCHOOFS SCHOOFS

Een sterk knokkend okkend STVV STVV boekte boekte zaterdag zaterdag een een achtste achtste thuisoverw­inning thuisoverw­inseizoen. van het seizoen. Met Met dank dank aan aan Pieter Pieter Gerkens, Gerkens, die die samen samen met met De De Petter de ploeg eg op op sleeptouw sleeptouw nam nam tegen tegen een een ondergewaa­rdeerd ondergewaa­rdeerd Eupen. Eupen. “We moesten de de supporters supporters iets iets teruggeven teruggeven na na die die 0 0 op op 12 12 en en die die turbulente week. eek. Dat Dat verdienden verdienden ze.” ze.” Gelukkig bestaansta­an er er nog nog genoeg genoeg spelers die zich ch geen geen bal bal aantrekken aantrekhei­sa van alle heisa die die er er buiten buiten de de krijtlijne­n gebeurt. gebeurt. Gerkens Gerkens moest het tegenegen Eupen Eupen een een uur uur lang stellen zonder zonder maatje maatje Peeters, Peesteund maar gesteund door door een een uitstekend­e uitDe Petter Petter (als (als nummer nummer zes), de snelheid heid van van Ceballos Ceballos en en twee zwoegende nde spitsen, spitsen, werkte werkte de Bilzenaar zich zich naar naar zijn zijn beste beste match van het het seizoen. seizoen. Gerkens Gerkens rondde een simpele impele één-twee één-twee met met Vetokele ook k nog nog zelf zelf af. af. “Enige minpunt unt is is dat dat ik ik nog nog meer meer had moeten scoren”, scoren”, aldus aldus Gerkens. Gergrootst­e “Onze grootste sterkte sterkte was was dat we heel goed goed de de kwaliteite­nkwaliteit­en van Eupen kenden. enden. We We wisten wisten dat dat ze veel druk op op onze onze helft helft zouden zouden brengen, dat zij zij eigenlijk eigenlijk de de kunstgrasp­loeg kunstn,dat zijn,dat zij zij spelers spelers hebben hebveel met heel veel individuel­e individuel­e kwaliteit, kwamoesten die we moesten lamleggen.”lamleggen.”

Pieter GERKENS STVV STVV stelde stelde daar daar erg erg veel veel grinta grinta tegenover tegenover en en trok trok aan aan het het langste langste eind. eind. “We “We hadden hadden voor voor onszelf onszelf al al lang lang uitgemaakt uitgemaakt dat dat we we er er in in de de play-offs play-offs nog nog een een feest feest van van willen willen maken. maken. Om Om de de nacompetit­ie nacompetit­ie met met een een goed goed gevoelgevo­el in in te te gaan, gaan, hadden hadden we we die die overwinnin­g overwinnin­g nodig. nodig. Ook Ook al al lieten lieten wij wij 0 0 op op 12 12 optekenen optekenen en en Eupen Eupen 9 9 op op 9. 9. We We hebben hebben een een duidelijk duidelijk signaal signaal gegeven gegeven aan aan onze onze supporters. supporters. Ik Ik ben ben blij blij voor voor hen hen dat dat we we ze ze die die winst winst hebben hebben kunnen kunnen geven. geven. Dit Dit verdienden verdienden ze ze wel.” wel.” Vanaf Vanaf het het uur uur kwam kwam Gerkens’ Gerkens’ boezemvrie­nd boezemvrie­nd Peeters Peeters weer weer op ophet het veld. veld. Die Die hapte hapte even even naar naar adem,adem, maar maar kwam kwam er er in in het het slot slot helemaal helemaal door door en en schonk schonk GerkensGer­kens nog nog een een nieuwe nieuwe kans kans diedie op op de de paal paal belandde. belandde. “Iedereen “Iedereen weet weet hoe hoe belangrijk belangrijk Stef Stef is is voor voor dit dit STVV. STVV. Hij Hij tilt tilt de de ploeg ploeg naar naar een een hoger hoger niveau. niveau. Niet Niet voor voor niets niets kreeg kreeg hij hij de de prijs prijs van van meest meest verdienste­lijke verdienste­lijke speler.speler. Verdiend.” Verdiend.”

Knapste Knapste Kanarie Kanarie

Peeters Peeters kreeg kreeg ook ook de de prijs prijs voor voor knapste knapste Kanarie Kanarie toegewezen, toegewezen, vrouwelijk­e vrouwelijk­e fanclub fanclub VictoriaVi­ctoria reikte reikte die die trofee trofee voor voor het het eerst eerst in in het het clubbestaa­n clubbestaa­n uit. uit. Gerkens Gerkens liet liet het het niet niet na na om om Peeters Peeters ermee ermee te te jennen.jennen. “Niet “Niet te te geloven geloven dat dat hij hij ook ook dàt dàt wint, wint, hé? hé? Volgens Volgens mij mij hebben hebben die die dames dames van van Victoria Victoria voor voor de de kloterij kloterij de de ranking ranking onderstebo­ven onderstebo­ven gehouden gehouden (lacht).” (lacht).”

Waarna Waarna de de gekdoeneri­j gekdoeneri­j weer weer plaats plaats ruilde ruilde voor voor bittere bittere ernst. ernst. Want Want de de domper domper van van de de avond avond was was het het uitvallen uitvallen van van Vetokele. Vetokele. In In eerste eerste instantie instantie werd werd een een beenbreuk beenbreuk gevreesd, gevreesd, zo zo erg erg bleek bleek de de averij averij gelukkig gelukkig niet. niet. “Voor“Voor Igor Igor vind vind ik ik dit dit vreselijk. vreselijk. Hij Hij werkt werkt op op elk elk moment moment van van de de dag dag aan aan zijn zijn lichaam lichaam om om topfit topfit te te zijn zijn en en dan dan dit. dit. Gelukkig Gelukkig krijgen krijgen we we inmiddels inmiddels al al berichten berichten mee mee dat dat er er niks niks gebroken gebroken zou zou zijn.zijn. We We kunnen kunnen Igor Igor nog nog goed goed gebruiken gebruiken de de volgendevo­lgende weken.” weken.”

Om de nacompetit­ie met een goed gevoel in te gaan, hadden we die overwinnin­g nodig

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium