Het Belang van Limburg

“Invallen moeilijker dan ik dacht”

- Gunter Schoofs

Voor het eerst sinds het derbyverli­es tegen KRC Genk was Stef Peeters weer van de partij. Peeters speelt terug pijnvrij, goed nieuws voor STVV naar de playoffs toe. Zijn eerste minuten waren nog moeilijk, maar snel zagen we terug waarom Peeters zo belangrijk is voor dit STVV. Naast de trofee voor de meest verdienste­lijke speler van het seizoen greep Stef Peeters ook die voor de knapste speler. “Tja, vrije keuze van de vrouwen, hé”, knipoogde Peeters nadat hij de driepunter had gevierd met de twaalfde man. “Ik ben wel teleurgest­eld dat ik niet in de top drie van Cynthia Reekmans stond in jullie krant, maar daar moet ik mee leren leven, zeker (lacht)?”

Eerste dip

Peeters viel in vlak voor het uur. Toen hij het leer verspeelde op de eigen helft, kon Eupen een aanval opzetten en er nog uit scoren ook. Peeters hapte duidelijk naar adem. “Invallen ben ik duidelijk niet gewoon. Het was moeilijker dan ik dacht. Een paar maats hadden me al gewaarschu­wd. Hoe goed je ook opwarmt, na een paar minuten zal je zuurstof tekort komen, je moet door die eerste dip.” Door die eerste dip raakte de middenveld­er wel heel duidelijk, want in de laatste twintig minuten strooide hij weer met perfecte passes, zoals we Peeters intussen kennen. De blessure lijkt helemaal achter de rug.

“Ik speel pijnvrij. Maar ik zal nog minstens twee maanden oefeningen moeten blijven doen voor die adductoren. Anders riskeer ik pubalgie”, aldus Peeters. “Maar ik ben blij dat ik er weer bij ben. Ik word naast de lijnen heel goed begeleid door de medische staf. Mijn laatste minuten raapte ik tegen… Genk. Dat we ons supporters toen in de steek lieten, lag me al die weken zwaar op de maag. Alleen een winstmatch kon dat verhaal een beetje uitwissen.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Peeters (r) in duel met Cases.
FOTO TOM PALMAERS Peeters (r) in duel met Cases.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium