Het Belang van Limburg

“Zo krijg je een degout van het voetbal”

Westerlo-spelers hekelen openlijk rol van Standard

- Kersten STEURBAUT

Ongeloof, tristesse en zelfs een beetje woede. De teleurstel­ling bij Westerlo was immens na een sterke wedstrijd op het veld van Zulte Waregem. Twee minuten voor het einde stond het nog 1-2, maar toen sloeg het noodlot - alias Sander Coopman - toe. Veel dichter kom je niet bij het behoud. De Kemphanen wezen niet alleen naar zichzelf, maar ook naar Standard. “Ik wist op voorhand dat Moeskroen de drie punten zou pakken”, sprak Maasmechel­aar Kenneth Schuermans. “Deze match hadden we altijd moeten winnen.” Kenneth Schuermans verwoordde de deceptie aan de Gaverbeek nog het eenvoudigs­t. Negen doelkansen had Westerlo gecreëerd, slechts twee keer kon het scoren. De Ceulaer op Bossut, Acolatse op de paal… Er zat veel meer in. Aan de andere kant werd er wel aan honderd procent afgewerkt. Met twee lucky goals van Cordaro en Coopman. “En dan hebben wij nog een aantal mogelijkhe­den niet goed uitgespeel­d. We hadden gewoon die 1-3 en 1-4 moeten maken. Dit had nooit mogen gebeuren.”

Jacky Mathijssen: “De kwaliteite­n die Zulte heeft, daar hebben we een antwoord op gevonden. We speelden één van onze betere wedstrijde­n in deze formatie. Ik heb echt het gevoel dat we competitie­f zijn tegen betere tegenstrev­ers en meedoen tot aan de finish, maar iedere keer worden we geconfront­eerd met momenten waar we de kansen niet benutten.”

“Voor ons duurde de wedstrijd twee minuten te lang”, zuchtte Koen Van Langendonc­k. In zeven wedstrijde­n lieten de Kemphanen in de slotfase al twaalf punten uit hun handen glijden. Zes daarvan in drie van de laatste vier wedstrijde­n tegen Charleroi, Club Brugge en Zulte Waregem.

Standard had niets meer te winnen, Franstalig­en onder elkaar… Een zege van Standard, daar had ik sowieso niet op gehoopt

Degout

De ontgoochel­ing in het Westelse kamp had ook veel te maken met wat zich dertig kilometer verderop afspeelde op Le Cannonnier. Een mak Standard liet er zich gewillig naar de Moeskroens­e slachtbank leiden. “Misschien mag ik het niet zeggen,

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium