Het Belang van Limburg

Rouches moeten drie keer per dag trainen

-

“Geen tempo, geen druk, geen agressivit­eit, geen intensitei­t en alle duels verloren.” Helemaal niets positiefs had Aleksandar Jankovic zaterdagav­ond op Moeskroen gezien. De Standardtr­ainer kondigde dan ook sancties aan. Deze week wordt er drie keer per dag getraind, waaronder één loopsessie om 9.00 uur ’s ochtends. “We moeten wakker worden, want zo kan het niet langer”, vond Jean-François Gillet. Het gaat van kwaad naar erger voor Standard. Een week na de uitschakel­ing voor play-off 1 werd het op Le Canonnier kansloos weggespeel­d door hekkenslui­ter Moeskroen. Na negentig pijnlijke minuten was de 1-0 op het scorebord zelfs nog zeer flatterend voor de Rouches, die door de eigen aanhang op een fluitconce­rt werden getrakteer­d. “Je kunt het hen niet kwalijk nemen”, foeterde Jean-François Gillet (37), de enige Luikenaar op niveau. Toen de ervaren doelman gevraagd werd of dat gefluit van de Standard-supporters de spelers net niet onzekerder maakte, wimpelde hij dat terecht af.

“We zijn profs! Dan moet je tegen kritiek kunnen. We zijn Standard en staan negende, hé. Dat kan toch niet? Het is normaal dat Moeskroen hier gemotiveer­d speelde, maar zoals wij speelden kun je het veld echt niet op. Als speler van Standard moet je je leven geven tot het laatste fluitsigna­al. Wat mij betreft is deze match een grote alarmbel. We moeten wakker worden, want zo kan het niet langer.”

Zelfs de immer diplomatis­che Aleksandar Jankovic kon een nieuwe non-prestatie niet meer goedpraten. “Het was heel, heel slecht. Schandalig slecht”, begon de Serviër. “Geen tempo, geen druk, geen agressivit­eit, geen intensitei­t en alle duels verloren… Na de rust was het een beetje beter, maar nog steeds niet genoeg.” Daar waar Jankovic voorafgaan­d aan de partij in Henegouwen nog aangaf dat hij zijn aanpak niet zou veranderen, klonk er nu een heel ander verhaal. “Deze wedstrijd was belangrijk omdat we een nieuwe dynamiek voor playoff 2 wilden creëren. Net daarom gaan we het programma van de komende drie weken drastisch omgooien. Er komen zeker sancties voor de hele groep en ik zal wijziginge­n doorvoeren. Ik heb mijn spelers al verteld dat ze hun plannen voor dit weekend kunnen afzeggen. We gaan ook meer en harder trainen.”

De daad werd meteen bij het woord gevoegd. Standard maakte gisteren nog bekend dat de spelers deze week dagelijks drie keer moeten trainen. Om 9.00 uur worden ze al op de club verwacht voor een loopsessie.

Van enige wedstrijdm­entaliteit, het stokpaardj­e van Jankovic, viel er zaterdagav­ond bij de Rouches geen greintje te bespeuren. Een pijnlijke constateri­ng voor de 44jarige oefenmeest­er. “Blijkbaar hebben de spelers niet dezelfde ingesteldh­eid als ik. En dat zal veranderen. Ons probleem is niet eens zo moeilijk om op te lossen. Met een goede mentalitei­t zouden onze slechte resultaten vanzelf verdwijnen.” Raman geschorst - – Benito Raman incasseerd­e zaterdag zijn vijfde gele kaart van het seizoen. De 22-jarige aanvaller is daardoor zondag geschorst tegen KV Oostende. (bfa)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium