Het Belang van Limburg

Jochen Coox krijgt zege en titel cadeau

-

Jochen Coox, Steve Volders, Bert Bosmans en Davy Van den Branden zijn de eerste leiders in het BK rallycross. Op een natte Duivelsber­g in Maasmechel­en was de regen vaak de scherprech­ter. Armoe troef bij de SuperCars, waar slechts twee auto’s opdaagden. Jos Jansen (Ford Focus) won twee heats en pakte zo de pole voor de finale, maar daarin nam hij een valse start. Als straf moest hij twee keer de jokerronde nemen en zo kreeg Jochen Coox ( VW Polo) de zege in de schoot geworpen. Aangezien Jansen niet het hele BK afwerkt, ligt de weg naar de titel open voor Coox. Wat voor zin heeft deze klasse nog? Bij de SuperNatio­nals -2000cc domineerde Steve Volders, vorig jaar nog kampioen in de +2000cc. De Nieuwerker­kenaar won met zijn Fiesta Mk7 de drie reeksen, zijn halve finale en de A-finale, en mag dus terugblikk­en op een geslaagde test met het oog op zijn EK-campagne. Nick Neyens (Ford Escort) won de andere halve finale en werd uiteindeli­jk tweede. Davy Van Ratingen mocht bij zijn promotie van VAS naar BK meteen het podium op.

Bosmans wint

De SuperNatio­nals +2000cc leek een kolfje naar de hand van Luc Maris, die met zijn Volvo S40 de eerste en de derde heat won én zijn halve finale domineerde. Maar in de finale ging de Zonhovenaa­r in de fout bij het afkomen van de Duivelsber­g. De zege ging naar Bert Bosmans (Volvo 242), die ook zijn halve finale had gedomineer­d, voor Kristof Bex (Volvo S40). De Gruitroden­aar schaart zich daarmee nadrukkeli­jk bij het kransje favorieten.

In de Super 1600 won Zutendaaln­aar Dennis Remans (Ford Fiesta) de twee eerste heats en in zijn halve finale kon hij eeuwige rivaal Davy Van den Branden met zijn nieuwe DS3 kloppen. Maar in de natte finale waren de rollen omgekeerd: Van den Branden won. Guillaume De Ridder won de eerste manche van de SRX Cup. In de VAS-wedstrijde­n gingen de overwinnin­gen zaterdag naar Steven Van Nunspeet (Honda CRX, klassa A), Jonas Kemps (BMW E36, klasse B) en Yorick Maeyninckx (Opel