Het Belang van Limburg

“Toch gespeeld om te winnen”

LommelL l zieti t promoveren niet zitten

- Raf COMANS

Lisa Gielen

Zorgde vrijdag voor de zege van de hoop voor DBC Houthalen tegen Gentson. Dankzij 14 punten, 6 rebounds en 2 assists is er nog altijd een kans om de play-offs te halen.

Femke Nijs

Met 16 punten, waaronder vijf driepunter­s, na rust draaide zij de opgelopen achterstan­d van Gems in Zonhoven volledig om. Hierdoor staat Gems nu steviger op de derde plaats. "Deze wedstrijd willen we winnen", klonk het vooraf nog strijdvaar­dig. Toch werd er geen traan gelaten na de nederlaag. Als speler en coach wil je altijd winnen, maar het Lommelse bestuur heeft de rekening gemaakt en een promotie is financieel niet haalbaar. Lommel stond er bij er keek er naar toen een veel gretiger en agressieve­r Bornem bij 8-5 (3') een 0-11 plaatste (5' 8-16). De thuisploeg kreeg verdedigen­d geen greep op De Bock (21), Van den Brandt (11) en Gerlo (22). Na de rust (37-51) tapten de NoordLimbu­rgers uit een ander vaatje en dichtten vooral via Hendrix en Jacobs de kloof met een 13-2 (25' 54-56). Gerlo wierp echter zijn gewicht in de schaal en diepte weer uit naar 56-63 (27'). Bij 70-73 (32') deed Bornem met een 3-13 het Lommelse licht definitief uit. "Toch was de bedoeling om te winnen. Anders had ik wel anders gecoacht", stelde Ludo Horions achteraf. Bram Schelkens (geblokkeer­de rug), Bas Vermeulen (knie), Mick Fleuren (knie) ontbraken terwijl Mathijs Gijbels omwille van examens twee weken niet getraind heeft en Ed Norvell eerder al afhaakte. Maar dat wilde de Lommelse coach niet eens als excuus inroepen.

"We waren gewoon slecht. Vooral in de eerste helft trok het defensief op niets. We laten ze 51 punten scoren. Allemaal 1-tegen-1-situaties."

 ?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? Lay-up van Wietse Jacobs (6). Wesenbeek (14) kijkt toe.
Foto RAYMOND LEMMENS Lay-up van Wietse Jacobs (6). Wesenbeek (14) kijkt toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium