Het Belang van Limburg

Finale heruitgave van vorig jaar

- Rob KWANTEN

Bij de mannen wordt de finale van de Beker van Limburg een heruitgave van vorig jaar. Titelverde­diger Stevoort, leider in eerste provincial­e, versloeg Lommel met 3-0, terwijl Noliko Maaseik C het in een tumultueuz­e wedstrijd met 3-2 haalde van Avoc Achel B. Voor de kraker tussen Stevoort en Lommel, vorig seizoen nog titelconcu­rrenten in tweede provincial­e, was er bijzonder veel volk afgezakt naar de Spalbeekse sporthal. Onder impuls van opslagkano­n Roosen liep Lommel tot 14-16 uit. Claes en Hoebers deden de set kantelen (24-19), maar nieuw opslaggewe­ld van Roosen bezorgde Lommel zowaar een setpunt bij 24-25. De power van Hoebers en Sannen brachten het thuispubli­ek echter in feestmodus: 28-26. In set twee liep Stevoort onmiddelli­jk 7-1 uit. Janssenswi­llen en Janssen kregen de Lommelse trein opnieuw op de rails, maar Yennick Gaethofs kwam net op tijd in om Stevoort met 25-18 op 2-0 te brengen. Timmermans dirigeerde Lommel in de derde set naar een 13-15-voorsprong, maar een opslagmiss­er en de aanvalskra­cht van Hoebers en Sannen schonken Stevoort met 25-22 de 3-0-winst. “Lommel was niet op volle sterk- te, terwijl wij, na enkele mindere competitie­matchen, ons niveau haalden”, aldus Stevoort-ace Jeroen Sannen. “Wij kijken uit naar de finale tegen Maaseik, dat ongeveer met dezelfde ploeg als vorig seizoen zal aantreden, vermoed ik. Leuk detail: de vriendinne­n van Tom Hoebers, Marlies Bertrands, en Kristof Ilsbroux, Clau- dia Vangeel, spelen met Beringen de finale bij de vrouwen!” “Zonder Maes en Ooijen, beiden op skivakanti­e, wisten we dat het zwaar zou worden”, aldus Lommelaar Martijn Timmermans. “Receptione­el hadden we het heel moeilijk met de floatservi­ces van Stevoort. Janssen deed wat hij kon op de opposite, maar Stevoort was eigenlijk op alle vlakken beter en verdiende de zege.”

Commotie in Maaseik

De confrontat­ie tussen tweedeprov­incialer Maaseik C en Avoc Achel B, momenteel tweede in eerste, kondigde zich aan als een boeiende wedstrijd. Maaseik won de eerste twee sets met 27-25 en 25-13, maar Achel hing de bordjes gelijk met 22-25 en 23-25. In tussentijd deelde scheidsrec­hter Nelissen aan Achel twee gele en twee rode kaarten uit. Eentje voor een probleem met een brace, een andere voor het terugrolle­n van een bal. Ook de kapitein van Maaseik kreeg rood voor protest. Achel kwam in de tie-break 10-12 voor, maar het was Maaseik dat, met vijf punten op rij, het finaletick­et wist binnen te rijven.

Genk verrast Ham

Bij de meisjes gaat de finale tussen Beringen en Ham. Bepavoc, autoritair leider in eerste provincial­e, had het niet onder de markt met reeksgenoo­t Tongeren. Een sterk serverende Verheyen dirigeerde haar team naar 25-8-setwinst, maar Lambrix hing voor Tongeren de bordjes opnieuw gelijk (1525). Ook in de derde set was Beringen op achtervolg­en aangewezen, maar uiteindeli­jk zorgde Jans voor 25-22-setwinst. Een vergissing van T1 Goossens bracht Beringen in de vierde set even in foute papieren, maar opnieuw was het de klasse van Jans die de doorslag gaf: 25-14.

In de andere halve finale pakte tweedeprov­incialer Genk met 3-1 de scalp van Ham (1e prov.) en mag zich opmaken voor de finale, die dit jaar in Maaseik wordt georganise­erd.

EERSTE PROVINCIAL­E

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Het Lommelse opslagkano­n Roosen probeert aan het net Vanesch en Hoebers te verschalke­n.
FOTO SERGE MINTEN Het Lommelse opslagkano­n Roosen probeert aan het net Vanesch en Hoebers te verschalke­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium