Het Belang van Limburg

“Finale komt in zicht”

Sint-Truiden neemt leiding over van Initia Hasselt

- Ivo KWANTEN

Sint-Truiden is de nieuwe koploper in de play-offs. Het won met 25-27 in Hasselt en springt zo over Initia. “Toch zijn er nog belangrijk­e werkpunten”, zegt Jo Delpire, coach van Sint-Truiden. Na drie nederlagen op rij tegen Sint-Truiden wilde Initia Hasselt orde op zaken stellen. Bij winst verstevigd­e de thuisploeg haar leiderspos­itie en lag de weg naar een play-off-finale helemaal open. Hasselt begon gretig, gaf achterin nauwelijks kansen weg. Voorin liep het dan weer een stuk moeilijker. Initia miste nogal wat kansen en liet daarnaast een aantal sto- balverliez­en noteren. Aan de 7-6-score na vijftien minuten viel weinig aan te merken, maar de bezoekster­s hadden aan vijf dolle minuten genoeg om het tij te keren. Marteleur rondde een aantal individuel­e acties netjes af, Claessens liet zich vanop de strafworpl­ijn niet op foutjes betrappen en ook Leenen deed haar duit in het zakje, 7-10. De kansen om de kloof verder uit te bouwen waren er, maar tot ergernis van trainer Jo Delpire werden die de nek omgewronge­n. “De wedstrijd had al beslist moeten zijn”, vloekte Delpire tijdens de rust op weg naar de kleedkamer. “Nu is bij een 12-14-stand nog alles mogelijk.”

En dat scenario herhaalde zich in de tweede helft. Sint-Truiden zat bij 17-22 op het eerste zich op rozen. Delpire, die rust predikte, zag plots chaos. “We kleuren enerzijds de wedstrijd, maar brengen Hasselt, dat nog naderde tot 2526, zelf weer in de partij. Natuurrend­e lijk ben ik blij met de zege. De finale van de play-offs komt in zicht, maar er zijn naar de volgende weken toe nog belangrijk­e werkpunten.”

Sint-Truiden staat na één speeldag aan de leiding, Hasselt volgt op één punt en Bocholt, dat Antwerpen versloeg, kijkt tegen een achterstan­d van twee punten aan.

?? Foto SERGE MINTEN ?? Leenen moet het op de cirkel afleggen tegen Castermans.
Foto SERGE MINTEN Leenen moet het op de cirkel afleggen tegen Castermans.