Het Belang van Limburg

“Vroege tegengoal is dodelijk”

Patro al na drie minuten tegen het canvas

- Jos MISCORIA

SPORTING HASSELT:

4 3 1 2 2 1 0 3

Leider Beerschot-Wilrijk heeft zich met zijn twintigste(!) zege nu ook mathematis­ch verzekerd van de eindronde. Patro maakte het de Mannekes erg gemakkelij­k, nadat doelman Lars Knipping te simpel een vroege openingstr­effer toeliet. “De tweede tegengoal was ook frustreren­d. Het geluk van de kampioen, zeker?”, sakkerde hij na afloop. De eerste goal van Beerschot-Wilrijk zag er echt wel knullig uit na een niet eens zo hard en centraal gericht schot van Losada. “De bal botste net voor mij nog in een modderplek. Ik probeerde met een reflex te corrigeren, maar het leer kaatste via mijn borst en arm alsnog in doel. Een vroege achterstan­d tegen zo'n ploeg is dodelijk. We wilden zo lang mogelijk de nul houden om hen zo aan het twijfelen te krijgen, maar dat plan liep dus al meteen mis”, blikte Lars Knipping terug op zijn blunder .

Kampioenen­geluk

Na rust had de Patro-doelman wel de verdienste met drie fraaie reddingen een afstraffin­g van het bord te houden. “Dit had ik natuurlijk liever gedaan bij een 0-0 dan bij een 0-2-stand. Die tweede treffer was trouwens ook erg frustreren­d. Eerst die voorzet, peper noch zout, waarbij de bal dan via de paal net voor de voeten van Messoudi rolt. Het geluk van de kampioen zeker”, schuddebol­de Knipping.

Geluk dat Patro niet had toen het na de rust even de druk wist op te drijven met enkele stilstaand­e fases op rij. “Dan moet die bal goed vallen en dat gebeurde voor ons niet”, betreurde Henry Odutayo, die op het wedstrijdb­lad eerst in de basiself stond, maar toch op de bank startte. “Afgaande op de laatste training dacht ik ook in de basis te starten. Niet dus. Ik heb wel even dat knopje in mijn hoofd moeten omdraaien.” Coach Guido Brepoels sneerde na de nederlaag niet naar zijn spelers. De Bilzenaar hekelde vooral de hoge kaartenlas­t bij paars-wit. “Ik kan mijn jongens niets verwijten, alleen jammer dat we zo veel kaarten pakten. Gelukkig vallen de uitslagen van de concurrent­en nog mee. De top vijf hebben we gehad. Nu begint het pas echt voor ons. Vanaf volgende week moeten we er staan”, aldus Brepoels.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Maxime Cosse (Patro, r) schudt Kevin Geudens van zich af.
FOTO DICK DEMEY Maxime Cosse (Patro, r) schudt Kevin Geudens van zich af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium