Het Belang van Limburg

Coach Houben debuteert met nederlaag

-

1 3

In het Edmond Machtensta­dion van WS Brussel waren Sporting Hasselt en trainer Johan Houben niet op de eerste afspraak. Na een zwakke pot degradatie­voetbal stond de harde 1-0-eindstand op het bord. “Dit verlies moeten we nu goedmaken tegen een topploeg”, aldus Houben. De nieuwe coach van Sporting Hasselt heeft een week de tijd gehad om zijn visie door te drukken op de spelersgro­ep. Die boodschap bleek nog niet echt goed aangekomen te zijn. “Ik had het gevoel dat mijn spelers op twee gedachten hinkten: kiezen tussen de lange bal of uitvoetbal­len. Het tegendoelp­unt was daar een perfecte illustrati­e van”, aldus trainer Johan Houben (foto). Het Brusselse doelpunt was inderdaad bijzonder klungelig.

Koffi buitte een misverstan­d tussen verdediger­s Rentmeiste­r en Corstjens optimaal uit. “Een dom tegendoelp­unt”, gaf Ruben Corstjens toe. “Wij spelen als centraal duo een solide seizoen, maar nu ging het fout. Jammer, want we hadden hier nooit mogen verliezen. We hadden ook nog eens een goede zaak kunnen doen. Ondertusse­n tikt het aantal wedstrijde­n natuurlijk weg. Er moeten punten worden gepakt.”

Operatie redding

“Door dit verlies zijn we verplicht om punten terug te pakken tegen een topploeg”, weet ook trainer Houben, die nog wat werk voor de boeg heeft om operatie redding tot een goed einde te brengen. “Ik moet een blok krijgen, waarbij de achterlijn meer druk kan zetten. Halfweg de tweede helft hebben we even gevoetbald, maar dat was niet voldoende.” Zaterdag moet het allicht beter, want dan wacht met de thuismatch tegen Hamme opnieuw een rechtstree­kse concurrent en dus een belangrijk­e confrontat­ie.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium