“Ik kreeg wel

Kevin Kempeneers nekt Peer met drie doelpunten en assist

- Marc TRUYERS

LUTLOMMEL BILZEN-WALTWILDER

Beide ploegen waren gisteren serieus gehandicap­t door schorsinge­n en blessures, maar dat belette de vele youngsters van Lutlommel en Bilzen-Waltwilder niet om een genietbaar duel met een pak doelpunten op te dissen. Het werd uiteindeli­jk een krappe, maar erg knappe 4-3-zege van LVV.

HEUR-TONGEREN ZONHOVEN VV 4 3 0 0

De thuisploeg was vóór rust de betere ploeg. Nijs trof de paal. De bezoekers herstelden in de tweede helft het evenwicht. Bollen, in extremis afgeblokt door een verdediger en een voetveeg van Govoni op een poging van Hermans, voorkwamen de 0-1. De thuisploeg geraakte op het drassige veld nog moeilijk aan kansen, zodat de beginscore ook de eindscore werd.

BREE ZEPPEREN-BRUSTEM

Zepperen-Brustem nam een vliegende start. Lormans en Hayen zorgden al na vier minuten voor een 0-2-voorsprong. Bree mocht opnieuw hopen na goals van Verheyen en Creyns, maar Lormans en Sariaydin stelden al snel orde op zaken: 2-4. Ondanks veel goede wil van groen-wit hield een kwalitatie­f sterker Zepperen-Brustem makkelijk stand.

DH JEUK HERK FC 2 4 1 2

DH Jeuk leed gisteren in extremis een pijnlijke nederlaag tegen Herk FC. Tot vijf minuten vóór tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg, die op het half uur via Goessens (vrijschop) verdiend op voorsprong klom. De thuisploeg verzuimde die kloof uit te diepen en dat werd genadeloos afgestraft door Stoffelen en Stokmans: 1-2. Als er één ding is wat Kevin Kempeneers op een voetbalvel­d niet mag krijgen, is het zeeën van ruimte. Net dat detail had de defensie van Peer gisteren over het hoofd gezien. Na negentig minuten bikkelen, had met drie doelpunten en een assist dankbaar gebruik gemaakt van de gastvrijhe­id van de verdediger­s. Hoeperting­en hijst zich met deze zege naar de veilige middenmoot. Door het puntengewi­n van concurrent­en Zonhoven en Lutlommel komen de discipelen van Dirk Daelmans nog wat meer in woelige wateren terecht.

de Witte

De thuisploeg greep Peer vanaf minuut één bij de keel. Marckx daagde moederziel alleen op voor Opdebeek, maar hij trapte onbegrijpe­lijk naast de kooi. Uitstel van executie, want de bezoekende defensie reageerde wederom niet alert op balverlies van Do Ceu. Stieners bediende Kempeneers, die niet meer kon missen: 1-0. Luttele minuten later werd Kempeneers nog maar eens over het hoofd gezien, Opdebeek mocht opnieuw in zijn netten gaan vissen: 2-0.

Geen twee zonder drie moet Kevin hebben gedacht, maar deze keer gooide de Peerse goalie zich in zijn voeten. De aansluitin­gstreffer viel uit de lucht. Hoeperting­en kreeg een hoekschop niet weggewerkt, Buntinx trapte naast Bellen in doel: 2-1. Het sein voor de bezoekers om de wedstrijd in handen te nemen. Vanratinge­n zette twee man in de wind en krulde vlak na de pauze zowaar de gelijkmake­r tegen de touwen.

“Op dat moment dacht ik dat we erop en erover gingen, maar dan gingen we opnieuw cadeaus uitdelen”, foeterde Dirk Daelmans. Billen miste op een haar na het kader, Kempeneers stifte enig mooi over Opdebeek, maar de dwarsligge­r voorkwam de 3-2.

Die kwam er twaalf minuten vóór affluiten wél. Stieners lanceerde Kempeneers, die ijzig