Het Belang van Limburg

Erg veel ruimte”

-

kalm zijn derde van de namiddag nette. Hetzelfde duo was in de slotfase ook betrokken bij de 4-2. Stieners knikte de vrije trap van Kempeneers aan de verste paal binnen.

“We wisten op voorhand dat er ruimte ging komen maar dat ik zoveel ruimte kreeg, is me nog niet vaak overkomen”, verontschu­ldigde Kempeneers zich bijna aan het adres van de bezoekers. “Het eerste half uur speelden we het perfect en moest de wedstrijd eigenlijk al gelopen zijn. Daarna lieten we hun in de match komen en was het bibberen. Gelukkig vonden we onze tweede adem, waardoor we opnieuw afstand konden nemen.”

Slimmer aanpakken

Dirk Daelmans kon geen begrip opbrengen voor de prestaties van zijn achterhoed­e. “Ik had ze nog zo gewaarschu­wd voor Kempeneers, maar blijkbaar hadden ze het niet goed begrepen. Week na week oogsten we veel lof over ons spel, maar op het einde van de rit blijven we steeds met lege handen achter. We kennen ons pijnpunt, maar hebben geen keuze. Met deze groep zullen we het moeten doen. De laatste zes wedstrijde­n zullen we het toch slimmer moeten gaan aanpakken, willen we ons redden.”

Het tactische plan van Hoeperting­en-trainer Stefan Kicken werkte een uur perfect. “Een kwartier vóór en een kwartier na de pauze hebben we afgezien, voor de rest hebben de jongens uitgevoerd wat ik heb gevraagd. De ballen inspelen op Kevin of Koen en dan veel lopende mensen die infiltreer­den. Op basis van de kansen zeker een verdiende zege.”

Dat half uur niet bij de les zijn zat perfection­ist Kicken niet lekker. “Omdat het niet de eerste keer is. Eigenlijk is het de rode draad door ons seizoen. Dat heeft te maken met focus en scherpte. Deze groep is op leeftijd en heeft daarom soms de nijging om ruimtes tussen de linies te laten. Daar maakten Kosten en Do Ceu een half uur dankbaar gebruik van.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium