Het Belang van Limburg

Termien acht punten los

- Dirk VUERSTAEK

Termien heeft gisteren de topper bij Melo Zonhoven gewonnen met 2-4. “Dit geeft vertrouwen voor de toekomst”, glunderde coach Daumantas van de leiders, die hun voorsprong aandikten tot acht punten. De bezoekers kregen in de beginfase de hulp van Melo-doelman Dejaeger, die zich tot tweemaal toe verslikte in een bezoekende aanval, waarna Schoonbroo­dt telkens kon binnentikk­en: 0-2. Na de pauze ging het van kwaad naar erger bij de thuisploeg. Ooms duwde al vroeg een voorzet in eigen doel en even later trapte Van Caubergh de 0-4 tegen de touwen.

De bezoekers lieten de teugels vieren en dat leverde de thuisploeg nog twee treffers op: 2-4. “Dit is een hele zure nederlaag”, zuchtte Melo-trainer Ronny Achten. “We moesten aanvankeli­jk amper een kans toestaan, maar gaven dan Termien twee goals cadeau na individuel­e fouten. We moeten een kat een kat durven noemen: we hebben gewoon te weinig kwaliteit. Dat we in de slotfase nog twee keer konden scoren, doet daar niets aan af. Toen was het kalf immers al lang verdronken.We speelden vijf topwedstri­jden en in die vijf matchen slikten we liefst twintig doelpunten. Dan moet je eerlijk zijn voor jezelf. Toch hebben we een prima seizoen neergezet en zit de kans op de nacompetit­ie er nog steeds in. We zullen echter alles uit de kast moeten halen om Jeuk en Herk FC achter ons te houden. Dat betekent in de resterende wedstrijde­n nog alles geven. We gaan in het slot van de competitie na een schoon seizoen toch niet alles weggeven?’’

Goede zaak

“We hebben een goede zaak gedaan“, besefte Termien-trainer Tomas Daumantas. “We hebben telkens op de juiste momenten gescoord. Dat we in de slotfase nog twee goals slikten, is minder belangrijk. De riem ging er wat af en de jongens wilden uiteraard geen kaarten meer slikken. Daarvoor hebben we een prima partij neergezet. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst. De ploeg zit goed in mekaar en de opdrachten worden correct uitgevoerd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium