Verdediger Yazgan scoort tweemaal voor Turkse FC

Verdediger

Sarvet Yazgan

(foto) had met twee goals een groot aandeel in de 3-0-zege van Turkse FC tegen rode lantaarn Ham

United. “Twee doelpunten, tweemaal op corner. Eén keer met het hoofd en één met de voet”, glunderde Yazgan. “Met onze nieuwe trainer hanteren we een nieuw systeem. Intussen zijn we aangepast. Ik ben vooral blij voor de club. Met nog zes wedstrijde­n te gaan, zijn we goed op weg om ons te redden. Er zijn nog wel wat punten nodig voor een mathematis­che zekerheid, maar dat gaat ons wel lukken. Na een jaar met veel extrasport­ieve problemen verdient heel Turkse FC om ook volgend seizoen in tweede te blijven. Het bestuur heeft ingegrepen en bij alle spelers is nu het besef om rustig te blijven”, aldus Sarvet Yazgan, die bij Houthalen ook in eerste nationale zaalvoetba­l speelt.

KFC HAMONT ‘99 REPPEL 0 1

Reppel boekte zaterdagav­ond een 0-1-zege bij KFC Hamont. De felle regen zorgde voor een moeilijk bespeelbar­e grasmat. Jochen Vrolix bracht Reppel op slag van rust op voorsprong: 0-1. Reppel verzuimde die kloof nadien uit te bouwen, Hamont kon amper voor gevaar zorgen.

KOERSEL KADIJK

De natte derby tussen Beek en Meeuwen leverde zaterdagav­ond geen winnaar op: 0-0. Beide doelmannen moesten meer rekening houden met de doorschuiv­ers op het natte terrein dan met de doelpoging­en van de tegenstand­ers. Een terechte puntendeli­ng dus, maar te weinig in de strijd voor een eindrondet­icket of in de strijd tegen de degradatie. De circa 250 toeschouwe­rs moesten zich vooral opwarmen aan de muziekstuk­jes van de harmonie, die de derby opluisterd­e.

In de eerste helft brachten de bezoekers het beste voetbal op de mat. De combinatie­s waren leuk, maar echt gevaar creëren zat er niet in. Beek dreigde met enkele vrije trappen, die de zestien in werden gestuurd. Peeters miste net dat tikkeltje timing om doelman Knevels te verontrust­en.

Na de koffie stuurde Beek een beetje bij en was het ook de thuisploeg die het dichtst bij een doelpunt kwam. Het vluchtscho­t van Maggen belandde net over de lat en de oprukkende Jamers zag zijn inzenden gepakt door Knevels. Aan de overkant moest doelman Hermans hooguit enkele trainingsb­allen pakken en was het voor hem vooral rekening houden met de verraderli­jke omstandigh­eden van het terrein.

De grootste kans was nog voor Beek. Jelle Bloemen zette zich door op rechts en zijn voorzet werd door Niels Vanbuel net naast het doel gekopt. En zo bleef het bij een billijke puntendeli­ng, al was het leuker geweest als de derby

4 0

Koersel maakte het verschil tegen Kadijk pas na de rust. In de eerste helft kwam de thuispoeg slechts één keer tot scoren via Nico Claes, na de koffie trok Koersel het laken helemaal naar zich toe. Opnieuw Claes, Simsek en Alaerts zorgden voor de 4-0eindcijfe­rs.

HERKOL GRUITRODE

met enkele doelpunten gekruid was geweest.

”Eerder een veldslag”

“Die bal had sowieso binnen moeten zijn. Ik sprong wel hoger dan de rest en kopte goed naar de grond. Helaas ging de bal een half metertje naast”, reageerde Beekspits Niels Vanbuel. “Door de regen was het moeilijk voetballen en dan weet je dat het een avond bikkelen wordt. In de eerste helft kozen we te veel voor de lange bal, daarna konden we het evenwicht herstellen. Wie het goaltje maakte, won. Dat lukte geen van beide ploegen, dus een terechte uitslag.” Ondanks snel rood voor Bosmans, twee goals van Belmans en de 3-0 van Melis werd het nog even bibberen voor Herkol. Gruitrode kwam via invaller Maasen en Smits terug tot 3-2, maar dan telde Berben de bezoekers uit: 4-2.

4 2 GROTE HEIDE ACHEL 0 3

Achel toonde zich gisteren in de derby bij Grote Heide op alle gebied beter dan de thuisploeg. Spooren en Hofstede (2x) zetten dat overwicht om in goals: 0-3. De thuisploeg kwam amper in de buurt van doelman Brecko. Ook Lennert Rogiers van Meeuwen vond het resultaat al bij al terecht. “Vóór de pauze voetbalden wij beter, maar om te winnen, is het ook belangrijk om die laatste pass te verzorgen. Daarna konden we de vrije man niet meer vinden en leek het vaak eerder op een veldslag dan een voetbalmat­ch. Wij kunnen leven met dit punt en ik denk ook dat we over genoeg kwaliteite­n beschikken om ons geen zorgen meer te moeten maken.”

Beide trainers vonden dat hun ploeg het meeste aanspraak maakte op winst. “Vooral na onze sterke eerste helft ben ik teleurgest­eld

PAAL ANADOL 1 0

Pijnlijke nederlaag voor Anadol in de degradatie­strijd. In het slot van een gelijkopga­ande eerste helft kopte Eyckmans de enige treffer van de wedstrijd tegen de touwen: 1-0. Anadol vocht terug in de tweede helft, maar Tekinalp en Ince botsten telkens op een sterke Flandria-doelman Theunis.

TURKSE FC HAM UNITED

met maar één puntje. Al kwamen we met die kans voor Vanbuel goed weg”, oordeelde Meeuwen-coach Kevin Ulenaers. “Na een moeilijke eerste helft hadden we een goede reactie in huis. Met die kansen van Maggen, Jamers en Vanbuel is het jammer dat we onszelf niet beloond hebben”, reageerde Frank Reumers van Beek.

3 0

In een kansarme eerste helft kon geen van beide teams zijn wil opdringen. Na rust toonde vooral Turkse een ander gelaat. De thuisploeg scoorde twee keer vlak na elkaar op bijna identieke wijze: met een rake kopbal na een hoekschop. Ook de geruststel­lende 3-0 (via Yazgan) kwam er na een hoekschop.

?? FOTO MIST ?? Jamers kopt, bezoeker Rogiers knielt.
FOTO MIST Jamers kopt, bezoeker Rogiers knielt.