Torpedo geeft 2-0-voorsprong uit handen in boeiende topper

- Gert SILLEN

ELEN

PARK HOUTHALEN 1

2

Elen, dat vanuit een stevige organisati­e speelde, trof via Cox raak, maar ook de lat. Park koos in de tweede helft resoluut voor de aanval. In het slotkwarti­er kregen de bezoekers loon naar werken via Grossi (penalty) en debutant Giordano. Het minste wat je kan zeggen na het 2-2-gelijkspel tussen leider Torpedo en achtervolg­er Eendracht Mechelen a/d Maas is dat de competitie allesbehal­ve gelopen is, want de kloof bedraagt ‘nog altijd’ of ‘slechts’ vier punten, afhankelij­k van de visie van de club. Voor beide ploegen staan zo nog zes stresseren­de speeldagen voor de boeg. De topper barstte gisteren in het laatste half uur helemaal los. Het regende plots kansen en pittige duels. Het spel golfde op en neer en in het slot viel met een schuiver van Rojas de terechte Maasmechel­se gelijkmake­r.

De ingreep van Eendracht-coach Dennis Hamers om net vóór rusten bij een 2-0-tussenstan­d Jimmy Catgiu en Jerry Banya Manneh in de arena te gooien, deed de match wellicht kantelen.

“Op een bepaald moment speelden we all the way, terwijl de ruimte centraal helemaal open lag. Met onze inbreng verhoogden we de aanspeelba­arheid”, stelde Catgiu. “Daarvoor hadden we het onszelf te moeilijk gemaakt. De kansen waren aan beide zijden misschien gelijkwaar­dig, maar qua voetbal hadden we duidelijk de betere intenties in huis.”

Zijn coach Hamers gaf een ontgoochel­de indruk. “We kwamen om te winnen, maar wilden niet in een open val trappen. Dit was duidelijk een gemiste kans, want ze waren te pakken. Details zouden deze topper beslissen en dat is ook zo gebleken. Twee serieuze details nekten ons.”

Hamers doelde op het dure balverlies waaruit een strafschop ontsproot en de ongelukkig­e tussenkoms­t van zijn doelman, waarvan Snyders maximaal profiteerd­e. Torpedo-trainer Wim Hayen gaf

ZUTENDAAL CALCIO GENK 2 0

Op een meer dan doorweekt veld toonde Zutendaal zich het meest efficiënt. Beide ploegen voetbalden een aantal aardige kansen bijeen, maar alleen de thuisploeg kon scoren. Boz en Diamantini maakten het verschil: 2-0.

NIEUWERKER­KEN KVV HOESELT A

toe dat de voorsprong misschien gevleid was. “We hielden goed de controle over de wedstrijd, maar dan brachten ze Catgiu in en die moet je niet leren voetballen. De 2-1 viel daarom veel te snel na de rust en dan wisten we dat het moeilijk zou worden, hoewel we nog een aantal kansjes kregen om een derde doelpunt te maken.” Rik Theunis, Torpedo’s centrale middenveld­er die heel wat gaatjes toeliep, had zich duidelijk geamuseerd. “Zo’n match wil je toch elke week spelen. Een topper tussen de eerste en de tweede, waar heel veel volk op afkwam. Duels, die pittig en soms over het randje gingen.

1 2

Een voorzichti­ge eerste helft langs beide kanten leverde in extremis een 1-0-voorsprong op. Sakisjan opende de score: 1-0. Na de pauze trok Hoeselt resoluut ten aanval. Die aanvalslus­t werd in de slotfase beloond met goals van J. Soubry en Duelen: 1-2.

THOR HASSELT GRIMBIE 2 1

Toekomstig Thor-speler Alkis opende - tegen de gang van het spel in - de score: 0-1. Op slag van rust miste Panis vanop de stip zelfs dé kans op 0-2. Dat brak Grimbie zuur op, want na rust stelde Thor orde op zaken via goals van Hawinkel en Lodders. Veel strijd. Daar doe je het als voetballer toch voor. De match zelf? Onze gretige start werd terecht beloond, maar de tegengoal viel veel te snel. Ze kwamen zeer scherp uit de kleedkamer en we vonden hierop niet meteen een antwoord.”

“Nog niet gelopen”

De visies van de trainers over wie de winnaar van de dag was en het verdere verloop van competitie liepen fel uiteen . “Mentaal zijn we in het voordeel”, meende Hayen. “In dit stadium van de competitie sta ik liever vier punten voor dan achter.”

SCH.-BEVERST KWS ALKEN 1 1

Schoonbeek-Beverst eiste het gros van het balbezit op, maar Lahraoui hoefde niet in actie te schieten. Op pass van Remmers kon Stas toch scoren (1-0), maar Bartels verschalkt­e Vanheyst op zijn beurt: 1-1. Na de pauze voetbalden beide teams te stereotiep, zodat het gelijkspel billijk was.

HENIS EMBO

Hamers wierp echter een ander licht over de toekomst. “Dit kampioensc­hap is nog niet gelopen, want ik zie dit Torpedo nog niet dadelijk winnen in Park en als we blijven winnen, zal die voorsprong slinken.”

2 0

Henis zat al vlug op rozen na een grondscher­end schot van Duijsens: 1-0. Na twintig minuten werd Goffart gevloerd in de zestien, de rijzige aanvaller zette de elfmeter zelf om: 2-0. EMBO had daarna het meeste balbezit, maar kon slechts één keer dreigen (door Goffin tegen de lat geduwd).

?? FOTO SEM ?? Yalcin en Snyders schuwen het duel niet.
FOTO SEM Yalcin en Snyders schuwen het duel niet.