Het Belang van Limburg

“Punt van goudwaarde”

Leider maakt tot driemaal toe achterstan­d ongedaan

- Eddy STIENISSEN

Lanaken is zijn koppositie in 3B kwijt. De Maaslander­s kwamen gisteren tegen Opitter niet verder dan een 3-3-gelijkspel en moeten de leiding nu aan Rooierheid­e laten. Lanaken was tot driemaal toe op achtervolg­en aangewezen, maar pakte na een knotsgekke slotfase dus toch nog een punt. Na een gezapig beginkwart­ier stak Bollen als eerste de neus aan het venster. Toch viel de openingstr­effer aan de overzijde. Rob Pouls devieerde een vrijschop van Damm voorbij Gerets: 1-0. Meteen ook de ruststand, want buiten kansjes voor D. Klaps en Erol zorgde vooral de stevige wind voor wat gespreksst­of.

In de tweede helft kregen de toeschouwe­rs een ander Lanaken te zien. De eerste verwittigi­ng via Bollen leidde nog tot niets, maar toen doelman Verlaak het leer tegen de aanstormen­de Erol keilde, rolde de gelijkmake­r traag over de doellijn: 1-1.

Het zware veld eiste stilaan zijn tol en beide teams leken meer dan tevreden met de puntendeli­ng. Maar wie net iets te vroeg de warme kantine opzocht, moet zich dat nadien zeker beklaagd hebben. Opitter stak met treffers van Loos (2-1) en invaller Toon Klaps (3-2) tot tweemaal toe de hand uit naar de driepunter, maar een aarzelende Verlaak liet zich toch nog verrassen door een schuiver van Stassen en een achterwaar­tse kopbal van Kreemers: 3-3.

“Dit is echt balen”, sakkerde Bert Loos, die zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte. “Wij gaven het zo in geschenkve­rpakking weg en dat is sneu als je er uiteindeli­jk zo hard voor geknokt hebt.” Bij Lanaken kon het geluk van Sehli Ben Smail niet op. “Dit puntje kan op termijn van goudwaarde blijken. Met de hulp van de tegenstand­er? Ach, ik zie het meer als het resultaat van onze niet aflatende drang naar voren. Loon naar werken, he.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Joeri Stassen houdt Tom Meurs af.
FOTO DICK DEMEY Joeri Stassen houdt Tom Meurs af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium