Het Belang van Limburg

Paal staat drie keer pal

Vliegende keeper levert Celtic bijna zege op in slot

- Jo TREKELS

Verschuere­n bezorgt RSC punt in slotsecond­en

Tweedeklas­ser

RSC Koersel kwam verrassend 2-4 achter tegen Schoten.

Toch sleepte de thuisploeg via

Kevin Verschuere­n (foto) in extremis nog een punt uit de brand.

“Ik denk dat er nog twee à drie seconden op de klok stonden”, glunderde de 37-jarige Antwerpena­ar. “Ik speelde als vliegende keeper, Joost Mignolet legde de bal achteruit en ik trapte hem in het dak van het doel. Hoewel Schoten eigenlijk een haalbare kaart is, was er toch sprake van euforie. Het voelde als een gewonnen punt.”

De teller dikt zo goed aan, want de voorbije weken pakte RSC al 15 op 15. “We hebben wat tijd nodig gehad, maar nu klikt de groep goed in elkaar. Met twee versterkin­gen, onder wie Sven Pelckmans erbij, mag Koersel in de toekomst omhoog in plaats van omlaag kijken.” Ruim 400 toeschouwe­rs vrijdag in Sportpark Lakerveld. Zij kregen een gesloten, tactische maar boeiende pot futsal om de vijfde plaats voorgescho­teld. De thuisploeg zorgde voor het nodige peper en zout door in de laatste zeven en halve minuut alles op alles te zetten met vliegende keeper. Houthalen bleef op zijn honger zitten. De paal stond drie keer pal en zo hield Lier de 2-2 op het bord. Een correct resultaat. 7'26" op de klok. Keeper Pietro Benetti eruit, veldspeler Romano Ter Linden erin. Was dit plan op voorhand uitgeteken­d?

“We hebben er woensdag op getraind, zoals iedere week”, bekende Nico Papanicola­ou. “En doordat we op vijf fouten stonden, was het ook de beste keuze om op balbezit te gaan spelen. We hebben het goed gedaan. We creëerden drie open kansen en gaven er maar een halve weg, door onze eigen fout. Alleen waren we nog iets te ongeduldig en hebben we het niet goed uitgebuit. Uit drie kansen moet je altijd scoren.”

Ter Linden - tweemaal! - en Giuliano trapten op de staak. Zo bleef het dus bij 2-2. Over de volle veertig minuten gezien logisch, want Lier leidde halfweg met 1-2. “Lier was héél sterk”, onderstree­pte Papanicola­ou. “We lagen volledig onder en geraakten amper over de middenlijn. Tegen de gang van het spel in kwamen we dan op voorsprong, maar door enkele foute keuzes gaven we het weg. In de tweede helft namen wij conditione­el de bovenhand, waardoor we dit punt rechtvaard­igden.”

Prikkelen

Papanicola­ou gooide nog een bloemetje naar Bart Schapmans. Hij zag hoe de Limburgse coach van Lier zijn jongens op een bijzondere manier op scherp zette. “Ik merkte dat ik zo veel trainers in de kleedkamer had, dat ik geen tactische bespreking moest geven”, grijnsde Schapmans. “Ik ben naar de kantine gegaan. Het prikkelde mijn spelers, want in de eerste helft waren we top. Daar moeten we de match beslissen. Na de rust zag je dat wij minder wisselmoge­lijkheden hebben en pakte Nico het heel slim aan door in foutenlast met vliegende keeper te gaan spelen. Anders waren we erover gegaan, nu mogen we misschien BEKER VAN LIMBURG: De helft van de kwartfinal­es wordt vanavond gespeeld. Gelko Hasselt ontvangt Celtic Houthalen en Meeuwen tweedeklas­ser RSC Koersel. Beide matchen starten om 20.30 uur. CELTIC HOUTHALEN: Na Dari, Papanicola­ou en Benetti tekenden nu ook Romano Ter Linden (ondanks interesse van Eindhoven) en Ouguzhan Arslan (voor twee jaar) bij. Volgende week ontvangt Celtic topclub Antwerpen.

ZVK MEEUWEN: Na Bosmans en de broers Aabbou verlengde ook Benny Knevels zijn verblijf bij de hekkenslui­ter.

GELKO EISDEN-DORP: Naast speler-coach Antoine Merlino blijven nog zes spelers de club trouw, wellicht dus in eerste klasse: Egon Claessen, Mitch Reijntjens, Jeffrey Geurts, Nicky Ciarlo, Jeroen Opdenakker en Abder Ziriouhi.

PIBO HOESELT: Joren Paulus (buikgriep) en Arne Lambeets (skivakanti­e) ontbraken op het appel tegen Auto 5 Genk.

FL ZUTENDAAL: Naast de geblesseer­den Pley en Janssen ontbrak ook Robrecht Petroncian­a (geelgescho­rst).

RSC KOERSEL: Siebe Leysen belandde bij Youssef Hanni en Niels nog blij zijn met een punt. Hoewel we dat met deze jonge ploeg en met deze prestatie zeker verdienen. Ik ben fier.” Geen winnaar dus. Of toch? Charleroi is nu haast zeker van plaats vier. Maar daar zat Celtic niet mee.

“We blijven ongeslagen in 2017 en vijfde. Bovendien pakten we nooit eerder 23 punten in eerste klasse. En het zijn nog vijf wedstrijde­n", onderstree­pte het Houthalens­e bestuur. Vandevenne in de lappenmand. Hij verzwikte zijn voet tijdens de beloftenwe­dstrijd.

SI HEUSDEN-ZOLDER: De spoeling bij Sport-Inn, dat momenteel een tiental geblesseer­den telt over A- en B-ploeg, wordt steeds dunner. Hierdoor moest de beloftenpl­oeg forfait geven tegen Eisden-Dorp. UNITED BEVERLO: In tegenstell­ing tot Niels Willems en Johnny Bekaert kon Beverlo Ian Fory recuperere­n in Borgerhout. Guan Reumers is herstellen­de en zou de ploeg volgende week tegen Eisden-Dorp kunnen depanneren.

LL LUMMEN: Domenico Grossi was op weekend met zijn vriendin. Na de pauze kregen jongeren Zakaria El Mansouri, Mikayil Yaman en Sofyane Azirar speeltijd. Die laatste is een doelman.

UKM TONGEREN: Op vraag van tegenstand­er Stella Maris Jette werd de wedstrijd van afgelopen vrijdag verplaatst naar een latere datum. ZVK BOXBERG: Omdat alleen speler-trainer Drillieux, Coppola, Schaubrouc­k en Candelma beschikbaa­r waren, liet Boxberg de partij tegen het hooggeplaa­tste Terkoest aan zich voorbijgaa­n. De Alkenaars mochten door het forfait drie punten bijschrijv­en achter hun naam.

 ?? FOTO TP ?? Ter Linden, hier in duel met Ayub, fungeerde in de slotfase als ‘vliegende keeper’.
FOTO TP Ter Linden, hier in duel met Ayub, fungeerde in de slotfase als ‘vliegende keeper’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium