Het Belang van Limburg

MOLWATCHER “Sam is veel te spontaan voor een Mol”

-

“De Mol’ is halfweg en hij heeft zich tot nog toe goed van zijn/ haar taak gekweten want veel geld is er nog niet verdiend. In de vierde aflevering moest Bertrand inpakken.

Stijn: “Dat was voor mij geen verrassing. Ik heb Bertrand nooit verdacht. Er zijn nu nog maar zes mensen in het spel, ze komen dus dichter en dichter bij de Mol en je ziet dat ze elkaar testen.”

Annelies en Eline gaven als eersten op in de zware rit op de mountainbi­ke.

Stijn: “Van Annelies is dat te begrijpen, gezien haar leeftijd. Dat Eline er na 9 km ook al uit ging, maakt haar minder verdacht want als een Mol snel opgeeft, kan die geen negatieve invloed meer uitoefenen. Dan had ze Hans bijvoorbee­ld zo lang mogelijk kunnen ophouden, terwijl die nu toch binnen de tijd finishte. Eline had in de proef waarin ze het juiste café in Vlaanderen telefonisc­h moesten bereiken ook de slimme inval om de vijf cafés meteen te bellen. Daardoor was zij eerder bij het geld dan Hans. Het zijn elementen die in haar voordeel pleiten. Maar ze gaat toch nog niet uit mijn lijstje.”

Tijdens de doolhofpro­ef stond Sam met zijn rug naar de tunnel die leidde naar het gouden ei.

“Kan gebeuren. Het was nu Hans die de weg naar het gouden ei vond. Dat was ook de gang die naar nieuwe letters leidde. In die zin had Hans een positieve inbreng. Eerder haalde hij ook keurig een fietsgemid­delde van 10,5 km. Van de andere kant: sinds Hans er weer bij is, hebben ze nog niet veel geld gewonnen. Hoe langer Hans in het spel blijft, hoe meer ik hem ga verdenken. (lacht) Maar mijn hoofdverda­chte blijft toch Robin.”

Hoezo?

“De scrabblepr­oef heeft hij samen met Annelies heel slecht gespeeld. Het viel me ook op dat Robin er bij Davey en Bertrand stond op aan te dringen om in dat lekke bootje te stappen. Als ze dat gedaan hadden, dan had Hans hen zeker ingehaald. Robin kwam ook vaak in beeld. Meestal doen ze dat niet met de Mol. Dat ze het nu wel deden, kan een middel zijn om de kijker op het verkeerde been te zetten. Dat is het probleem met ‘De Mol’. Alles is dubbel. (lacht) Robin blijft op 1 op mijn lijstje. Dan volgt Davey, die misschien die kettingspa­nner zoek maakte, op drie staan ex-aequo Hans, Annelies en Eline. De enige die voor mij buiten verdenking blijft is Sam. Die is veel te spontaan voor een Mol.”

uur

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium