Het Belang van Limburg

“Wie weet komt er een vervolg”

Staande ovatie voor finale ‘Beau Séjour’ in Sint-Pauluskerk

- Geert HOUBENEN

In een uitverkoch­te Sint-Pauluskerk in Lanklaar hebben zondagnami­ddag 450 fans in voorverton­ing de spannende finale van ‘Beau Séjour’ bekeken. Na tien weken kwamen ze te weten dat Marcus Otten achter de moord op Kato Hoeven zat. De fans, die een verklaring tot geheimhoud­ing moesten onderteken­en en 5.000 euro boete riskeerden, trakteerde­n de aanwezige acteurs op een staande ovatie. “Misschien komt er wel een vervolg. Dat hangt van de VRT af,” aldus een gelukkige regisseur Nathalie Basteyns. ‘Beau Séjour’ slaagde er r moeiteloos in wat de priester r van Lanklaar (Dilsen-Stokkem) kt: nog maar zelden lukt: de kerk laten vollopen. Al dagen arn op voorhand was de voorverton­ing uitverkoch­t. Leden van de plaatselij­ke schutterij ij verwelkomd­en de fans terwijl jl in de kerk ‘It’s a sad sad planet’ anet’ van The Evil Superstars uit t d de boxen schalde, het nummer dat ook op Kato’s begrafenis te horen was. Op het altaar geen wijnkelk of evangelieb­oek, maar wel een groot projecties­cherm.

Zwijgcontr­act

De grootste zorg van de organisati­e was echter dat niemand in deze tijden van sociale media het einde zou verklappen voor de aflevering op tv geweest was. “Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Even hebben we zelfs overwogen om het niet te laten doorgaan. Door de goede samenwerki­ng met de stad zijn we daar op terug gekomen,” luidde het. Zelfs burgemeest­er Lydia Peeters kwam er in haar dankwoord op terug om de geheimhoud­ing te respectere­n. “Laten we het gras niet voor de voeten van de kijkers vanavond wegmaaien.” Het onderteken­en van een zwijgcontr­act bij het betreden van de kerk moest de vraag van de organisati­e kracht bijzetten. ‘Elke overtreder zal gerechteli­jk vervolgd worden en zal een schadeverg­oeding moeten betalen van minstens 5.000 euro’.

Ovatie

De fans onderteken­den met plezier het papier en slaakten de nodige oh’s en ah’s tijdens de finale. De reacties varieerden van “echt goed”, “spannend”, tot “ik zat totaal op het verkeerde spoor”. Na de ontknoping kregen de twee Actrice Lynn Van Royen, die de

rol van Kato vertolkte

Wij wisten zelf pas helemaal op het einde wie de moordenaar was

aanwezige hoofdrolsp­elers Lynn Van Royen (Kato) en Kris Cuppens (Luc) een staande ovatie. “Wij wisten zelf pas helemaal op het einde wie de moordenaar was,” sprak Van Royen. “Schitteren­d hoe iedereen hier reageerde. Alle toeschouwe­rs stonden recht. Of ik nu voor altijd Kato Hoeven zal blijven? Neen. Er zijn nu al veel die me niet herkennen, daar heb ik geen schrik voor.” Cuppens wist de fans meermaals voor zich te winnen met zijn opmerkinge­n. “We krijgen internatio­nale aanbieding­en bij de vleet nu de serie in het buitenland zal verschijne­n. Was het maar,” lachte de acteur.

Vervolg

Het slotwoord is voor regisseur Nathalie Basteyns. “Zo’n enthousias­t publiek. Hopelijk vinden de kijkers thuis het ook allemaal zo fijn. Dit zijn natuurlijk allemaal fans. Ik hoop dat we in de toekomst nog zulke reeksen mogen maken. Misschien komt er wel een vervolg op ‘Beau Séjour’. Dat hangt van de VRT af.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium