Het Belang van Limburg

“Ik ben een stadsmus”

Tom Hiddleston als actieheld in ‘Kong: Skull Island’

-

Weet je zelf hoe je zoals Conrad moet overleven in de wilde natuur?

“Helemaal niet! Ik heb een paar dingen opgepikt van mijn trainers voor deze rol en van boeken die ik heb gelezen, maar ik ben zeker dat ik het niet lang zou volhouden! Deze film wakkert een soort menselijke nieuwsgier­igheid aan over hoe lang ieder van ons het zou volhouden in de wildernis, en dat is best spannend. Ik heb me altijd afgevraagd hoe lang ik zou overleven, een paar uren of een paar nachten? Het personage van Conrad sprak me daarom echt aan. In tegenstell­ing tot hem ben ik een echte stadsmus, maar ik vind onze relatie met Moeder Natuur enorm belangrijk. Dat was mijn grootste motivatie om deze rol te spelen, want onze samenlevin­g kan enkel maar beter worden als we in harmonie leven met de natuur. We moeten onze planeet respectere­n.”

Het lijkt ook een fysiek intense rol. Hoe heb je jezelf daarop voorbereid?

“Tijdens mijn training moest ik elke dag om vier uur ’s ochtends uit bed, vooral om Conrads mentalitei­t beter te begrijpen. Hij komt uit de Britse Special Air Service, wat een enorm strikt fysiek regime en een immense mentale kracht vereist, dus heb ik samengewer­kt met een Navy SEAL en twee ex-mariniers om toch een beetje meer zelfdiscip­line te kweken en inzicht te krijgen in hun expertise.

Is het moeilijk om tegenover een onzichtbaa­r monster te acteren?

“Ik had gelukkig al wat ervaring opgedaan in de Marvelfilm­s ( hij was Loki in de Thor- en Avengerfil­ms, red.) maar het is een hele uitdaging om je verbeeldin­g continu op volle toeren te laten werken. Je moet jezelf proberen voor te stellen dat er iets immens en afschuweli­jks voor je staat, en je moet die angst echt kunnen voelen. Als je daar als acteur niet in gelooft, gaat het publiek er zeker niet intrappen.”

Je hebt enorm uiteenlope­nde films op je palmares staan. Kies je bewust voor zoveel variatie?

“Ik heb mezelf nooit willen beperken tot een bepaald soort rol of genre. Film en theater kunnen mensen inspireren en beroeren, en als jonge gast wist ik dat ik daaraan wou bijdragen. Hoewel ik van het theater kom, hou ik evenveel

Ik heb eindelijk nog eens tijd om me te verdiepen in stapels literatuur. En daarnaast is mijn keuken ook dringend toe aan een opknapbeur­t

Tom Hiddleston

acteur van films, zowel van blockbuste­rs als van onafhankel­ijke arthouse cinema en alles ertussenin. Voor mij is het in de eerste plaats van uiterst belang dat een project uitdagend en boeiend is. Voor ‘Kong: Skull Island’ was het vooral een opgave om een nieuwe interpreta­tie te vinden voor het verhaal van King Kong. Het is zo’n iconische figuur in de cinema, dus je wilt dat respectere­n en tegelijk iets nieuws zeggen.”

We hebben horen waaien dat je nu een korte carrièrepa­uze wilt inlassen. Heb je er even genoeg van?

“De laatste zes jaar ben ik continu aan het werk geweest, de ene film na de andere, en ik wil een beetje tijd voor mezelf nemen momenteel. Als je jarenlang amper thuis komt moet je jezelf soms een beetje ademruimte geven. Ik kan nu wat meer tijd spenderen met mijn familie en vrienden, en ik heb eindelijk nog eens tijd om me te verdiepen in stapels literatuur. En daarnaast is mijn keuken ook dringend toe aan een opknapbeur­t.” ( lacht)

 ?? FOTO HBVL
Foto GR ?? Hiddleston (midden) en co banen zich een weg door het mysterieuz­e Skull Island, waar een reuzengori­lla de plak zwaait. Onze Hollywoodr­eporter Greet bij Tom Hiddleston.
FOTO HBVL Foto GR Hiddleston (midden) en co banen zich een weg door het mysterieuz­e Skull Island, waar een reuzengori­lla de plak zwaait. Onze Hollywoodr­eporter Greet bij Tom Hiddleston.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium