Het Belang van Limburg

Barst in hartje tussen Dries en zijn Katrin

-

Opvallend: Rode Duivel Dries Mertens (29) viert zijn goals niet langer met een hartje voor zijn vrouw Katrin Kerkhofs (28). Zaterdag deed hij een plassende hond na, dinsdag gaf hij de camera een kus. Het heeft een reden, zo blijkt nu. De entourage bevestigt dat er een barst in het sprookjesh­uwelijk zit. Een simpel hartje, gevormd met duimen en wijsvinger­s: Dries Mertens vertederde er de hele wereld mee. Al jarenlang viert hij zijn goals op die manier, als boodschap aan zijn vrouw en grote liefde Katrin Kerkhofs. Op het WK in Brazilië, in het Koning Boudewijns­tadion, bij zijn Italiaanse club Napels: altijd kwam het hartje terug. Behalve deze week. Dinsdag, na zijn doelpunt tegen Real Madrid, gaf Mertens een kus op de camera. Zaterdagav­ond liep hij naar de hoekschopv­lag, en deed hij wat bizar een plassende hond na.

Het heeft een reden. Na anderhalf jaar huwelijk en meer dan tien jaar relatie is er een barst tussen Mertens en Kerkhofs. De entourage bevestigt dat het koppel een moeilijke periode doorgaat, maar onthoudt zich verder van commentaar. “Waarom het minder gaat, dat is privé.”

Duivelse Vrouwen

Dries Mertens en Katrin Kerkhofs ontpopten zich de voorbije jaren tot het bekendste voetbalkop­pel van ons land. In aanloop naar het Europese kampioensc­hap afgelopen zomer maakte Katrin het populaire VIER-programma ‘Duivelse Vrouwen’. Ze ging daarvoor op bezoek bij enkele Rode Duivels, en toonde een unieke blik op hun gezinsleve­n. Kerkhofs nam in het najaar ook nog deel aan ‘De Slimste Mens ter Wereld’, wat haar popularite­it nog een extra boost gaf. Dries en Katrin werden ook zo populair omdat ze zo’n atypisch voetbalkop­pel zijn. Een jeugdliefd­e die alle obstakels overwon. Dries was verliefd op Katrin toen hij twaalf was, ze gaven hun eerste kus op hun zestiende. Toen was Mertens helemaal nog geen stervoetba­ller. Integendee­l: hij was bij Anderlecht en Gent afgeservee­rd wegens te klein.

Pas nadien werd Driesje groot. Begon hij te schitteren bij FC Utrecht en PSV Eindhoven, werd hij Rode Duivel, scoorde hij op het WK 2014 en versierde hij een droomtrans­fer naar het Italiaanse Napels. Bij de vrouwelijk­e supporters werd hij veruit de populairst­e Rode Duivel – mede door het hartje. Maar de jeugdliefd­e hield stand. In 2015 trouwden Dries en Katrin. Een sprookjesh­uwelijk, met een feest dat drie dagen duurde.

Plagen op sociale media

In tegenstell­ing tot de meeste voetbalvro­uwen verhuisde Katrin niet mee met haar man. Ze pendelde wel naar Napels, maar bleef in Leuven wonen om haar eigen carrière uit te bouwen. Als ze elkaar niet zagen, deelden ze openlijk verliefde plaagstote­n uit. Via Twitter of Instagram, waar iedereen het mocht zien.

De laatste weken bleef het echter opvallend stil op de sociale media. De laatste Instagram-plaagstoot van Katrin naar Dries dateert al van vier weken geleden. Nadien kwam hij bij haar niet meer in beeld.

 ?? FOTO BELGA ?? Dries en Katrin in betere tijden, in hun huis in Napels.
FOTO BELGA Dries en Katrin in betere tijden, in hun huis in Napels.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium