Het Belang van Limburg

Verkeersch­aos op en rond het klaverblad

Kettingbot­singen en kilometers­lang oliespoor zorgen voor grote hinder Twee kettingbot­singen én een kilometers­lang oliespoor hebben woensdag een groot deel van de dag voor grote hinder gezorgd op en rond het klaverblad van Lummen. De ellende begon al kort

-

Het eerste ongeval gebeurde net voor het klaverblad in de richting van Hasselt. Zes auto’s botsten op elkaar op de linkerrijs­trook van de E313. Gelukkig raakte niemand bij die klap gewond. Tien minuten later was het opnieuw prijs, deze keer op de E314 in de richting van Genk. Een vrachtwage­n merkte een korte file net voor het klaverblad te laat op. De truck knalde tegen de achterste auto’s. Vijf wagens deelden in de brokken, en enkele van hen werden weggesling­erd. Omwille van de ravage snelde ook een ambulancet­eam ter plaatse. Uiteindeli­jk bleken drie inzittende­n eer- der lichtgewon­d.

Door de ongevallen verliep de ochtendspi­ts in de richting van Hasselt wel bijzonder moeizaam. Zowel vanaf Tessenderl­o als vanaf Halen was het kilometers­lang aanschuive­n, met wachttijde­n van drie kwartier. Kort na tien uur waren alle rijstroken weer vrijgemaak­t, en konden de files zich langzaam oplossen. Tot er omstreeks 13.50 uur weer meldingen binnenkwam­en van slippartij­en op de E313. Al snel bleek dat een oliespoor zich uitstrekte vanaf Diepenbeek tot in Beringen, over een lengte van ruim twintig kilometer. Op enkele plaatsen zorgden de slippertje­s voor ongevallen met stoffelijk­e schade.

Zwangere vrouw gewond

In Beringen, in de richting van Antwerpen, belandde rond 13.50 uur een auto in de gracht. Een zwangere vrouw liep vijf minuten eerder lichte verwonding­en op bij een botsing in Lummen, eveneens in de richting van Antwerpen. Een ziekenwage­n kwam ter plaatse en zij brachten haar ter controle over naar het ziekenhuis. Brandweerz­one Zuid-West Limburg zette verschille­nde wagens in om de rijbaan schoon te spuiten. Omstreeks 15 uur was de klus geklaard.

 ?? FOTO TOON ROYACKERS ?? Het oliespoor was maar liefst 20 kilometer lang, van Diepenbeek tot in Beringen.
FOTO TOON ROYACKERS Het oliespoor was maar liefst 20 kilometer lang, van Diepenbeek tot in Beringen.
 ?? FOTO TOON ROYACKERS ?? Op de E313 raakten drie mensen lichtgewon­d. Het was maar een van de vele ongevallen op de snelweg gisteren.
FOTO TOON ROYACKERS Op de E313 raakten drie mensen lichtgewon­d. Het was maar een van de vele ongevallen op de snelweg gisteren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium