Het Belang van Limburg

“Gent thuis bijna onklopbaar”

-

Derde clash van het seizoen tussen Gent en Genk. En meteen ook de derde coach die bij de Limburgers op de bank zit. Peter Maes ging in augustus in de Ghelamco Arena met 1-0 de boot in, opvolger Rudi Cossey won vlak na Kerstmis met 2-0 in de Luminus Arena. Onder het goedkeuren­d oog van Albert Stuivenber­g, die het roer na Nieuwjaar overnam. “Gent is thuis bijna onklopbaar”, voorspelt de vroegere rechterhan­d van Vanhaezebr­ouck een moeilijke avond voor Genk. “Nog niks concreets. Maar de clubs beginnen zich met het oog op volgend seizoen wel te informeren.” Nee, een nieuwe job heeft Rudi Cossey nog niet te pakken. Maar hij weet wel wat hij wil. Enkel de binnenland­se markt interessee­rt hem. Opnieuw aan de zijde van Peter Maes? “We bellen nog wel eens, maar ik verbind mijn lot niet aan dat van hem. Dat is het jammerlijk­e van mijn vertrek bij Genk. Ik wilde blijven, ik stond voor stabilitei­t. Maar helaas maakte de club een andere keuze.”

Met de zege tegen Gent blies Cossey in december de hoop van de Limburgers op play-off 1 nieuw leven in. Deze week valt het doek. “Ze hebben het na Nieuwjaar goed gedaan, vind ik. Leuk voetbal was, is en blijft het handelsmer­k. Het vertrek van Ndidi en Bailey is goed opgevangen. Schrijvers doet het op zijn manier,

XBerge blijkt een aanwinst, al heb ik wel een boontje voor Heynen, en Malinovsky­i is de missing link. Samatta genoot even niet het vertrouwen, maar komt nu toch boven water.”

Of dat zal volstaan om Gent vanavond te dwarsbomen, is een ander paar mouwen. “Hein kan zijn groep wel op scherp zetten voor een wedstrijd. Thuis blijft Gent bijna onklopbaar. Het resultaat van donderdag dragen beide ploegen in ieder geval mee naar zondag.”

Dan wordt beslist over play-off 1. “Genk heeft één nadeel. Het heeft zijn lot niet in eigen handen. Alles moet op de laatste speeldag ongeloofli­jk meezitten. Al denk ik ook dat Gent niet zomaar zal winnen van Mechelen. De club die in het weekend naast play-off 1 valt, zal enorm teleurgest­eld zijn en dat zal zijn gevolgen hebben voor de Europese terugmatch.”

 ?? Foto FVV ?? Na het ontslag van Peter Maes won Genk onder leiding van Rudi Cossey tegen Gent.
Foto FVV Na het ontslag van Peter Maes won Genk onder leiding van Rudi Cossey tegen Gent.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium