Het Belang van Limburg

Van Holsbeeck

“Weiler doet waarde van spelers stijgen”

-

René Weiler (43) zal niet op de vingers worden getikt als de kwartfinal­e niet wordt gehaald. Meer nog, deze week verlengde Anderlecht het contract van zijn coach met één jaar tot 2019. Ook kampioen worden, was daarvoor niet nodig.

“Toen Weiler hier deze zomer begon als onbekende coach had je binnen de club believers en non-believers”, aldus manager Herman Van Holsbeeck. “Nu zijn de non-believers bekeerd. Weiler is al geslaagd in twee belangrijk­e opdrachten. Hij smeedde een hechte spelersgro­ep, wat geen evidentie is op Anderlecht. Én hij maakte spelers beter, waardoor hun waarde is verhoogd.”

Toch zijn niet alle fans en analisten tevreden met de contractve­rlenging van de Zwitser . Zij zijn geen fan van zijn omschakeli­ngsvoetbal. “Kritiek is eigen aan deze club en het houdt ons scherp. We zijn co-leider in België en spelen voor een Europese kwartfinal­e. We moeten gewoon blijven winnen en onze doelstelli­ngen bereiken. Het bestuur wil niet dat er speculatie­s ontstaan als er in play-off 1 eens verloren wordt. We beoordelen onze coach niet op een bal op of naast de paal en geven Weiler de tijd om mee te groeien met Anderlecht.” De coach zelf reageerde kort. “Dit is een signaal van vertrouwen. Alle partijen op Anderlecht werken goed samen: de resultaten zijn er, spelers als Dendoncker boeken progressie, de teamspirit is er. Dan is het volgens mij logisch dat er snel beslist wordt om langer door te gaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium