Het Belang van Limburg

Horeca terug naar pen en papier bij stroompann­e

-

Horecazake­n zaten met de handen in het haar toen dinsdagavo­nd de elektricit­eit in Diest en omgeving uitviel. Koks werkloos, kassa’s buiten gebruik en koffiemach­ines zonder st(r)oom. Door een storing in de hoogspanni­ngscabine aan het station in Diest viel dinsdagavo­nd de stroom in Diest en in delen van Halen, Lummen en Bekkevoort uit. “De panne was een ramp”, zegt kelner Fouad Sadiki van Nicky’s Catwalk op de Markt in Diest. “In de keuken was er geen stroom, terwijl we klanten in de zaak hadden. Bovendien lag ook ons kassasyste­em uit. We hebben met het idee gespeeld om vroeger te sluiten. Maar dat bleek niet nodig.”

In de cafetaria van sportcentr­um Karteria waren de gevolgen tot gisteren merkbaar. Toogbedien­de Myriam Horions: “Onze kassacompu­ter was uitgevalle­n. Toen er opnieuw stroom was, konden we het programma niet meer oproepen. Dus moesten we ook woensdag alle bestelling­en met de hand noteren. Het heeft tot in de late namiddag geduurd voor een IT-specialist het programma weer aan de praat kreeg.”

In taverne Het Excuus pakten uitbaatste­r Sara Christens en de klanten het filosofisc­h op: “Er was natuurlijk geen verlichtin­g en dus haalden we er maar kaarsjes bij. Zo werd het nog best gezellig.” Wie als gevolg van de panne materiële schade heeft, kan daarvoor bij netbeheerd­er Infrax terecht. Woordvoerd­er Björn Verdoodt: “Dat moet wel via de eigen brandverze­kering gebeuren. Die neemt dan met onze diensten contact op om de zaak te bekijken.”

 ?? FOTO LW ?? “Het kassaprogr­amma was pas woensdag in de late namiddag hersteld”, zegt Myriam Horions van sportcentr­um Karteria.
FOTO LW “Het kassaprogr­amma was pas woensdag in de late namiddag hersteld”, zegt Myriam Horions van sportcentr­um Karteria.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium