Het Belang van Limburg

Hasselt weigert nu ook wedkantoor in Runkst

-

Het Hasseltse schepencol­lege heeft de opstart van een nieuw wedkantoor in Runkst geweigerd. Bezorgde buren hadden een reeks bezwaarsch­riften ingediend. In de Gaarveldst­raat 102 wilde het Luikse bedrijf Seka Consulting een handelspan­d omvormen tot een ‘handelspan­d voor sportwedde­nschappen’. “We vrezen het extra verkeer, het lawaai en overlast die zo’n wedkantoor met zich meebrengt”, zeggen de buren die tevreden zijn dat de stad hun bezwaren volgde. “Bovendien kampen we nu al met een beperkt aantal parkeerpla­atsen. Wie wil wedden, kan dat trouwens al elders in Runkst doen, op wandelafst­and van de plek waar men nu een nieuwe zaak wil openen.”

Het Hasseltse schepencol­lege levert de gevraagde toelating voor die bestemming­swijziging dus niet af. “Het is geen nieuws dat we geen fan zijn van wedkantore­n in woonbuurte­n en schoolomge­vingen”, zegt schepen Tom Vandeput. “We hebben dan ook geoordeeld dat er hier, net als eerder in Kuringen, geen vergunning kan afgeleverd worden.” Woordvoerd­er Stephan Tenten van Seka Consulting wil niet reageren op de beslissing van de stad. “Dat behoort tot de bedrijfssf­eer en daar spreken we niet over”, klinkt het.

Bij het stadsbestu­ur loopt intussen nog een aanvraag voor een wedkantoor op de Kuringerst­eenweg. “Daar is nog geen beslissing over genomen”, zegt Vandeput.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? In de Gaarveldst­raat komt geen wedkantoor.
FOTO SERGE MINTEN In de Gaarveldst­raat komt geen wedkantoor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium