Het Belang van Limburg

“Het Songfestiv­al is niet echt mijn ding”

Maar toch is Belgische Blanche nu al topfavorie­te

- Jan RUYSBERGH

Van het schoolpodi­um naar een publiek van 220 miljoen kijkers: voor de Brusselse Ellie Delvaux (17) kan het niet snel genoeg gaan. Als Blanche neemt ze in mei voor België deel aan het Eurovisie Songfestiv­al en de bookmakers zien haar nu al als topfavorie­t. “Het is goed om hoog te mikken”, zegt Blanche zelf.

-

Hoewel de RTBF-mensen gisteren deden alsof Beyoncé in the house was, is de 17-jarige Ellie Delvaux een tiener als een andere. Een tikkeltje verlegen, lichtjes excentriek gekleed. Alleen haar diepe hese stem valt op, en daarmee gooide ze vorig jaar al hoge ogen in ‘The Voice Belgique’. Toen de RTBF haar demo hoorde van’ City Lights’, een slim geproducet­e elektropop­ballade, kreeg ze tot haar eigen verbazing de vraag om deel te nemen aan het songfestiv­al. “Eerlijk gezegd is het Songfestiv­al niet mijn ding, geen haar op mijn hoofd dat er ooit aan dacht om daaraan deel te nemen”, biecht ze eerlijk op. “Maar nu zie ik het helemaal zitten. Ik heb er vertrouwen in en heb geen schrik om iemand te ontgoochel­en. Ik heb al wat nummers van andere landen gehoord, en ik geloof in de kansen van mijn nummer.” Op 9 mei treedt ze aan in de eerste halve finale in Kiev. Dat de verwachtin­gen hoog liggen na de vierde plaats van Loïc Nottet in 2015, beseft ze. “Maar dat remt me niet af. Het is goed om hoog te mikken en voor een eerste plaats te gaan.”

Laaiend enthousias­t

Songfestiv­alkenners André Vermeulen en Peter Van de Veire toonden zich gisteren laaiend enthousias­t. Ook de bookmakers geloven er alvast in. Meteen nadat het nummer gisteren officieel gelanceerd werd, werd de Brusselse tiener tot een van de topfavorie­ten gebombarde­erd. Volgens de eerste voorspelli­ngen eindigt ze tweede, na Italië. Ellie werd met het oog op de internatio­nale doorbraak Blanche. “Niet omdat ik altijd in het wit ga optreden, Blanche is gewoon mijn tweede voornaam en die vind ik specialer dan Ellie. En internatio­naal klinkt het sowieso beter”, klinkt het. Ondanks de internatio­nale ambities blijft ze gewoon naar school gaan.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium