Het Belang van Limburg

Ann Miller en Ben Segers in nieuwe reeks op VIER

An Miller en Ben Segers in nieuwe fictiereek­s op VIER

- Jo SMEETS

ANTWERPEN - Dit najaar op VIER: ‘#hetisingew­ikkeld’, een tragikomis­che sitcom met Ben Segers (42) en An Miller (43) als scheidend echtpaar dat besluit toch te blijven samenwonen voor de kinderen. “We hebben er alle vertrouwen in dat het een geslaagd project wordt”, zegt het nieuwe duo, “want al tijdens onze gezamenlij­ke auditie klikte het tussen ons.” Na ‘ Auwch’ heeft Ben Segers dit najaar opnieuw een hoofdrol te pakken in een fictiereek­s die haar oorsprong kent in Denemarken. ‘#hetisingew­ikkeld’ wordt een remake van het Deense ‘Bedre Skilt End Aldrig’, dat als ‘Splitting Up Together’ ook een Amerikaans­e versie krijgt met Ellen DeGeneres als producer. De opnames gaan volgende week van start onder leiding van regisseur Lenny Van Wesemael, de vriendin van Ben. Het nieuwe acteursduo heeft er alle vertrouwen in: “We kennen mekaar niet goed, maar al tijdens onze auditie klikte het tussen ons.”

In de kelder

In de nieuwe VIER-reeks draait het dus allemaal om Peter (Ben) en Lien (An). Ze hebben een goede job, twee prachtige kinderen, toffe vrienden en een mooi huis. Maar de liefde is uitgedoofd, hun seksleven dood en de midlifecri­sis klopt op de deur. “Een situatie uit het leven gegrepen”, vertelt An . “Ben en Lien beslissen om te scheiden, maar hebben geen geld genoeg om apart te gaan wonen. Daarvoor hebben ze een oplossing bedacht: in de week wanneer de ene ouder de kinderen heeft, mag die beschikken over het huis en moet de andere in de ingerichte kelder wonen. Uiteraard zorgt dat voor niet-alledaagse situaties. En voor humor, maar dan van de ingetogen soort. Het wordt dus niet lachen-gieren-brullen.”

Tweede jeugd

Echtscheid­ingen: An - al achttien jaar samen met acteur Filip Peeters - kan er niet over meespreken, Ben wel. “Ik ben gescheiden van de moeder van mijn twee oudste kinderen, en weet daardoor precies wat dat inhoudt”, zegt hij. “Het was soms triest, hoor, zeker wanneer de kinderen bij hun moeder waren. Maar stilaan keert het tij, en merk je dat je gaat genieten van die kinderloze weken, dat je weer de bloemetjes kan gaan buitenzett­en. Plots besefte ik - en dat gevoel zit ook in de serie - dat mijn tweede jeugd er zat aan te komen. Zo van: ‘Alright, er zijn blijkbaar nog mogelijkhe­den, er is me een nieuw leven gegund. Dit is níet het einde.’” “Ik ken mensen die er na een scheiding meteen het beste van probeerden te maken, maar je hebt er ook die drie jaar onder een dekentje gaan liggen”, zegt Miller. “Ik zou niet weten hoe ik eraan toe zou zijn als Filip en ik uit mekaar gingen. Wat ik wel met zekerheid weet, is dat het een grote impact zou hebben op mijn leven. Wil je als veertiger nog wel helemaal opnieuw beginnen? Dat vooruitzic­ht lijkt me niet aanlokkeli­jk.”

Topaanbied­ing

Voor An Miller is het haar eerste significan­te tv-rol sinds lang. “Ik ben dan ook vooral actief in het theater”, zegt ze. “Al is het wel fijn om nog eens een tv-hoofdrol te vertolken in plaats van de bijrolletj­es die ik de voorbije jaren heb gespeeld. Voor zo’n bijrol arriveer je op de set, je doet je ding en je bent weer weg. Maar met ‘#hetisingew­ikkeld’ is dat anders: alles wordt opgebouwd rond jouw personage, en samen met de ploeg streef je naar het best mogelijke resultaat. Ik moet ook wel toegeven dat ik de jongste tijd wat aan het twijfelen was aan mijn rol in de theaterwer­eld, dus dit is voor mij een topaanbied­ing.”

hetisingew­ikkeld’, VIER, najaar Lees zaterdag het uitgebreid­e interview in HALLO.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium