Het Belang van Limburg

GENK VERPLETTER­T GENT

Anderlecht wint van Apoel Nicosia

- Roger COX

Ruslan Malinovsky­i is terug na zijn zware knieblessu­re. En hoe! Telkens de Oekraïner met zijn fluwelen linker aan de bal kwam, sloegen ze bij Gent in paniek. Een juweel van een vrije trap en een gouden assist op hoekschop waren zijn verdiende loon. Ook de Fin Jere Uronen mocht glunderen. Hij maakte de eerste Europese goal uit zijn carrière. Uiteraard waren beiden in de zevende hemel. “Maar het is te vroeg om op de tafels te staan springen. Er is nog een return.” “De coach hamert er regelmatig op dat we na training nog wat extra oefenen op onze sterke punten”, straalde uitblinker Malinovsky­i. “In mijn geval zijn dat de vrije trap, de hoekschop en de strafschop. In de dagen vlak voor een wedstrijd train ik dus nog wat na. Overdrijve­n, mag je daar niet in, maar het doet wel deugd, als die extra arbeid beloond wordt.”

Zijn vrije trap vroeg in de partij vloog inderdaad lekker binnen en een fantastisc­h aangesnede­n hoekschop werd door Colley tegen de touwen gebuffeld. Telkens stuurde Malinovsky­i Kalinic het bos in. “Bij de 0-1 zette de doelman van Gent een stapje naar links”, lachte de Genkse goalgetter. “Dat was net genoeg, de paal hielp een handje.” Je mag stilaan zeggen dat Malinovski de rol van patron heeft overgenome­n van Pozuelo. Maar dat wilde hijzelf uiteraard niet gezegd hebben. “Iedereen heeft zijn job gedaan. Ik dank vooral Mathew Ryan. Als hij die penalty niet stopt, kan het nog spoken. Ik liet in die voorafgaan­de fase mijn been staan, ik maakte geen enkele beweging. Maar die speler van Gent zocht mijn been en dook erover. Ik vond het dus geen fout.”

Dit was mijn tweede goal voor Genk. Vorig seizoen scoorde ik tegen Club Brugge. Eén stuk, dat is mijn jaargemidd­elde

Uronen werkt cool af

Ook voor Jere Uronen was een hoofdrol weggelegd Hij maakte zijn eerste Europese goal uit zijn carrière. “Mijn tweede voor Genk. Vorig seizoen scoorde ik in de playoffs tegen Club Brugge. Eén stuk,

Jere URONEN dat is mijn jaargemidd­elde”, zei hij cool. Opvallend: hij had in die fase een zee van tijd om een hoek uit te kiezen. Niet altijd een voordeel. “Je ziet inderdaad geregeld dat zulke kansen gemist worden omdat de speler in kwestie gaat nadenken. Ik deed dat niet. Beginnersg­eluk, zeker?” gierde hij.

Zondag volgt de trip naar Westerlo. Het zou, na deze glansprest­atie, doodzonde zijn als dit Genk naar PO2 wordt verwezen? “Dat is zo”, knikte de Fin . “Maar als het zo uitdraait, is het onze eigen schuld. We hebben veel matchen gedomineer­d. Maar wie niet scoort, kan niet winnen. Waarom het vandaag plots wel lukte? Ik zou het niet weten. Fantastisc­h resultaat, natuurlijk. Maar het is te vroeg om te feesten. We hebben woensdag (in Barcelona, nvdr.) gezien wat in voetbal mogelijk is. We moeten de focus vasthouden. Maar eerst winnen in Westerlo.”

 ??  ?? AA Gent KRC Genk 2 5
AA Gent KRC Genk 2 5
 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Met een heerlijke vrijschop bracht Ruslan Malinovsky­i Genk op voorsprong.
Foto JEFFREY GAENS Met een heerlijke vrijschop bracht Ruslan Malinovsky­i Genk op voorsprong.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium