Het Belang van Limburg

Scholieren onmiddelli­jk preventief geschorst

-

In de bus van De Lijn hing een camera, het parket wil de camerabeel­den nu eerst grondig bestuderen.

Bespuwd

De zware agressie op Lijn 34 komt niet helemaal uit de lucht vallen. “Die verbinding staat bekend als een risicolijn”, zegt François Reynders van De Valk. “Onze chauffeurs krijgen er al jaren te maken met agressie, maar de laatste tijd gaat het van kwaad naar erger. Bijna dagelijks worden ze door scholieren uitgeschol­den of bespuwd. De jongeren dagen onze chauffeurs ook constant uit. Zo duwen ze bijvoorbee­ld op de noodknop achteraan in de bus of blokkeren ze de deuren waardoor de bus volledig in veiligheid gaat. De buschauffe­urs kennen die agressieve jongeren ook, maar ze proberen er zo weinig mogelijk aandacht aan te besteden. Maar deze keer is de situatie dus volledig uit de hand gelopen. Voor ons is de maat dan ook meer dan vol. Dit moet stoppen.”

-

Het Technisch Instituut Don Bosco in Helchteren heeft de betrokken leerlingen gisteren meteen preventief geschorst. Algemeen directeur Eric Bogaerts benadrukt dat het om een tijdelijke maatregel gaat, in afwachting van verder onderzoek. “We hebben als school meteen onze verantwoor­delijkheid genomen”, zegt Bogaerts. “Het onderzoek is nog lopende bij de politie, die daarin op onze volledige medewerkin­g kan rekenen. De camerabeel­den van De Lijn zullen wellicht verder uitsluitse­l geven over de betrokkenh­eid van iedere partij in dit verhaal. We hebben in het verleden een goede samenwerki­ng met De Lijn opgebouwd en zullen dit blijven nastreven. Een mooi voorbeeld daarvan is het project Trammelant voor de leerlingen van de tweede graad. Daarbij gaan mensen van De Lijn in dialoog met de leerlingen, met het oog op respectvol en veilig openbaar vervoer.”(

 ?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? De halte in Heusden-Zolder waar een chauffeur het slachtoffe­r werd van een zwaar geval van agressie.
Foto RAYMOND LEMMENS De halte in Heusden-Zolder waar een chauffeur het slachtoffe­r werd van een zwaar geval van agressie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium