Het Belang van Limburg

“De chauffeur heeft eerst geduwd”

-

Aangezien het gisteren zoals elke ochtend erg druk was op lijn 34, is er geen gebrek aan ooggetuige­n van de zware agressie. Die jonge getuigen zijn unaniem: “De buschauffe­ur heeft zelf eerst geduwd.”

HEUSDEN-ZOLDER -

Het geval van zware agressie was na schooltijd hét gesprekson­derwerp op lijn 34. Heel wat jongeren waren nog niet bekomen van wat zich enkele uren eerder op de bus had afgespeeld. “Toen ik vanochtend wou opstappen aan het Sint-Franciscus­college, zei de chauffeur dat ik er niet op mocht”, doet één van de jongeren zijn relaas. “Ik weet niet waarom, misschien omdat het te druk was? Vooraan bleef de deur dicht, maar omdat er ook mensen wilden afstappen, ging de deur achteraan wel open. Toen ging de chauffeur plots naar achter en zei hij tegen één van de passagiers dat hij toch op de bus was gestapt. Maar die jongen zat al veel langer in de bus. De chauffeur heeft hem dan naar de uitgang geduwd, maar kreeg meteen een duw terug. Daarna heeft hij ook de eerste vuistslag uitgedeeld. Toen hij die jongen klem hield, is een tweede jongen ter hulp gekomen en kwam de chauffeur ten val. Toen liep het uit de hand.” Twee andere ooggetuige­n bevestigen dat verhaal.

Dat de reizigers op lijn 34 dagelijks de chauffeurs het leven zuur maken, wordt ook ontkend. “’s Ochtends zijn we allemaal nog moe, dan willen we gewoon wat slapen of muziek luisteren. ’s Avonds zijn er wel eens plagerijen, maar altijd onderling, nooit tegen de chauffeur.” “We hebben echt geen slechte bedoelinge­n”, zegt een andere scholier. “Bij dat gevecht verloor de chauffeur zijn portefeuil­le, de inhoud lag verspreid op de grond. Ik heb dat bijeengera­apt en alles aan die man teruggegev­en. Dat zegt toch genoeg?”

Sonja Loos, woordvoers­ter van De Lijn, wenst niet te reageren op de versie van de jongeren. “Er doen veel verhalen de ronde. Net daarom voeren we eerst een grondig onderzoek.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium