Het Belang van Limburg

Bijkomend onderzoek naar erfeniskwe­stie Martin

-

Jean Lambrecks heeft bijkomend onderzoek gevraagd in de zaak rond de erfeniskwe­stie van Michelle Martin. De raadkamer in Namen heeft de behandelin­g van de ‘organisati­e van frauduleuz­e insolvabil­iteit’ om die reden verdaagd naar een later moment. De vader van Eefje diende al enkele dagen voor de toekenning van de voorwaarde­lijke vrijlating van Michelle Martin (foto) en haar intrek in het klooster van Malonne in 2012, een klacht bij het parket. In maart 2013 vroeg Leendert, de broer van Eefje, de onderzoeks­rechter ook om een onderzoek te voeren naar het bedrieglij­k onvermogen van Martin. Vader en zoon zijn ervan overtuigd dat de ex van Dutroux in 2000 afzag van de erfenis van haar moeder ten voordele van haar kinderen enkel en alleen om het vermogen te onttrekken aan de burgerlijk­e partijen. Het ging onder meer om een villa, geld en juwelen voor een bedrag van zowat 250.000 euro. Door afstand te doen van die erfenis werd ze onvermogen­d zodat ze de slachtoffe­rs of hun nabestaand­en niet kon vergoeden.

Vader Lambrecks heeft woensdag bijkomende onderzoeks­daden gevraagd. Eens die zijn afgerond, zal een nieuwe datum voor een zitting bepaald worden.

Daar zal dan bekeken worden of er voldoende aanwijzing­en van schuld bestaan om Michelle Martin te verwijzen naar de correction­ele rechtbank.

Jean Lambrecks: “Ik blijf hopen dat de Naamse magistrate­n het dossier met de vereiste objectivit­eit zullen behandelen. We mogen niet vergeten dat Martin op dit ogenblik woont bij de man die tot 2007 voorzitter was van deze rechtbank van Namen en dat Suzanne Boonen-Moreau, vroeger Jeugdrecht­er aan weer diezelfde rechtbank, nu vaste adviseur is van de ex van Dutroux”.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium