Het Belang van Limburg

Danny Boffin coach van Bolderberg

Danny Boffin tot einde seizoen trainer van Bolderberg

- Gunter SCHOOFS

Derdeprovi­ncialer Bolderberg (3A) zette de samenwerki­ng met trainer Raymond Meykens stop en toverde een opvallende naam uit de hoed als vervanger. Ex-Rode Duivel Danny Boffin (51) neemt over. “We zullen snel weten of het klikt”, aldus Boffin, die 2,5 jaar uit roulatie was en tegenwoord­ig volop actief is in … de bouwsector. Gisterenav­ond werd Boffin voorgestel­d aan de spelers, de training leiden liet hij nog over aan zijn assistent.

Danny BOFFIN Vorige zondag verloor Bolderberg thuis met 1-3 van Verbroeder­ing Lommel. In het derde periodekam­pioenschap kon Bolderberg amper drie punten sprokkelen. Het sein voor de club om een ander pad te bewandelen. Bram Vangeel, ex-collega van Boffin bij STVV, heeft bij Bolderberg de jeugd onder zijn hoede. Hij liet de naam van Boffin vallen in bestuurskr­ingen.

“De club heeft me eind 2016 al eens gepolst. Deze week kreeg ik opnieuw telefoon”, aldus Boffin. “Ik heb toegezegd, ik zit al even zonder club. Mijn laatste opdracht dateert van 2,5 jaar geleden, toen was ik trainer van de beloften van Tienen.”

Korte termijn

Bolderberg wilde Boffin graag voor volgend seizoen ook al vastleggen, maar de ex-internatio­nal bekijkt het liever eerst op korte termijn. “Er zijn nog zes speeldagen te gaan. Daarin proberen we een ommekeer te vinden. Eerlijk: ik moet eerst iedereen leren kennen. Want ik kan niet één speler bij naam noemen. Mijn bedoeling is om die jongens snel het spelplezie­r te laten terugvinde­n. Na die zes weken zullen we weten of het klikt. Dan kunnen we nog bekijken of we volgend seizoen verder samenwerke­n.”

Danny Boffin probeerde het sinds zijn vertrek bij Tienen als makelaar, maar dat verhaal liep niet van een leien dakje. “Tussen de makelaars zitten heel veel gehaaide personen. Ik doe nog wel wat zaken voor spelers, maar makkelijk is het niet om daarin verder te gaan. Als puntje bij paaltje komt, moet alles via persoon A en persoon B gaan. Een aparte wereld.”

Aannemer

Boffin had in het verleden al wat financiële tegenslage­n door onder meer foute investerin­gen. Hoe kwam hij de laatste jaren dan aan de kost zonder club? “Sinds het najaar ben ik zelfstandi­g aannemer. En dat bevalt me. Ik werk in onderaanne­ming voor een Brussels bouwbedrij­f. Ik heb andere zelfstandi­ge mensen die voor me werken. Wat niet wil zeggen dat ik zelf in kostuum wat werfjes bezoek. Neen, ik metsel zelf mee de muren. Nu zal ik het voor het eerst combineren met het trainersch­ap. Maar ik heb er best zin in. Hopelijk de gasten hier bij Bolderberg ook.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ??
FOTO DICK DEMEY
 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Danny Boffin liet de eerste training over aan zijn assistent Roland Bleux
FOTO DICK DEMEY Danny Boffin liet de eerste training over aan zijn assistent Roland Bleux

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium