Het Belang van Limburg

Van Avermaet grijpt naast ritzege, maar is wel leider

Van Avermaet nieuwe leider, maar baalt na gemiste ritzege

- Jan-Pieter DE VLIEGER

Greg Van Avermaet is de nieuwe leider in TirrenoAdr­iatico, maar de ontgoochel­ing om de gemiste ritzege woog in Pomarance zwaarder dan het genoegen om de blauwe trui. “De aankomst was perfect”, aldus Van Avermaet. “Ik had de benen om beter te doen.”

De aankomst was perfect. Ik had de benen om beter te doen

Van Avermaet baalde omdat de race tactisch in de soep draaide. Omdat Damiano Caruso mee vooraan zat, kon BMC niet achtervolg­en. Toen Caruso vooraan werd gelost door Thomas, waren er onvoldoend­e bondgenote­n om de kloof nog te dichten. Sagan had geen ploegmaats meer, Quick Step Floors had zijn pijlen eerder verschoten in voorbereid­ing op een aanval van Jungels. “Het was geen ideale situatie”, stelde Van Avermaet vast met een zucht. “Ik zat geblokkeer­d.”

Na Thomas en Dumoulin verloor onze landgenoot nipt de sprint om de derde plaats van Peter Sagan, die eerder nochtans door het ijs leek te zakken op de

AUTOSPORT

Dries Vanthoor bij Audi - Hoewel broer Laurens de overstap naar Porsche heeft gemaakt, blijft Zoldernaar Dries Vanthoor bij Audi. Hij rijdt met WRT de Blancpain Sprint (met Marcel Fässler) en de Endurance Series (met Fässler en Will Stevens). Robin Frijns is gekoppeld aan Stuart Leonard en Jake Dennis (enkel Endurance) en doet ook de 24 Uur van de Nürburgrin­g (met Fässler, Nico Müller en René Rast). Frédéric Vervisch doet alleen de Ring (met Müller, Rast en Frank Stippler).

SNOOKER

Greg VAN AVERMAET Sokolowsky met één voet in eindfase - De 15-jarige Sybren Sokolowsky won op het EK snooker U21 zijn tweede wedstrijd met 3-0 van de 17-jarige Roemeen Tudor Popescu. Met twee overwinnin­gen en nog twee wedstrijde­n te spelen is de Limburger vrijwel zeker van een plaats op de hoofdtabel. klim. “Sagan is Sagan”, observeerd­e Van Avermaet. “Het is heel moeilijk om in te schatten wat er met hem aan de hand is.”

Troostprij­s

Van Avermaet finishte in dezelfde groep als ploegmaat Caruso, maar omdat hij daarin een betere plaats haalde, nam hij diens leiderstru­i over. Een troostprij­s, sowieso van tijdelijke aard. “Zaterdag ben ik hem op Terminillo (16,1 km, 7,3 %) opnieuw kwijt.” TENNIS

Wickmayer en Flipkens naar tweede ronde - Kirsten Flipkens (WTA 87) rekende in de eerste ronde van het WTA-tornooi in het Amerikaans­e Indian Wells af met de veertien jaar jongere Catherine Bellis (WTA 55): 4-6, 6-1 en 6-4. Yanina Wickmayer (WTA 68) won in drie sets (6-3, 3-6, 6-4) van de Duitse Laura Siegemund (WTA 37).

HOCKEY

Jérôme Truyens en Charlotte De Vos genomineer­d - Jérôme Truyens en Charlotte de Vos maken kans om toe te treden tot de Hall of Fame van de Europese Hockeybond (EHF). De Belgische hockeyspel­ers staan op de donderdag gepubli-ceerde shortlist van genomineer­den voor de jaargang 2017. Tot 1 april kan er gestemd worden via de website van de EHF. “Ik ben gewoon te zwaar voor die klim. Ik zou het misschien kunnen als ik een streng dieet volg, maar ik eet veel te graag crostata (Italiaanse taart, nvdr.). Liefst nog met appel. (lacht) Bovendien zou ik samen met mijn gewicht ook mijn explosivit­eit verliezen. Mijn doelen blijven de klassieker­s en daarin zit ik op schema. In mijn twee belangrijk­ste races (Omloop en Strade) finish ik één en twee. Ik heb niks te klagen.”

SNOWBOARDE­N

Smits en De Buck vlot naar finale - Seppe Smits en Sebbe De Buck plaatsten zich op de Spaanse Sierra Nevada voor de finale van de slopestyle, die morgen plaatsvind­t. Smits rangschikt­e zich als derde van zijn heat, terwijl de top acht doorstoot naar de eindstrijd. De Buck werd zevende. Minder goed verging het de 17-jarige debutant Stef Vandeweyer, die leergeld betaalde met een 28ste stek.

WIELRENNEN

Ann-Sophie Duyck slaat dubbelslag - Ann-Sophie Duyck heeft de tweede rit in de Semana Ciclista Valenciana op haar naam geschreven. De WestVlaams­e haalde het na 110 kilometer voor Cecile Ludwing en Giorgia Bronzini. Het is haar eerste overwinnin­g dit seizoen. De 29-jarige renster van Drops Cycling sloeg een dubbelslag, want ze mocht ook het podium op om de bergtrui aan te trekken.

 ?? FOTO EPA ??
FOTO EPA
 ?? Foto PHOTONEWS ?? ThomasThom schreeuwth het uit na zijn ritzege. Eerder deze week sprak hij in bovenstaan­de tweet nog zijn steun uit voor teambaas Dave Brailsford.
Foto PHOTONEWS ThomasThom schreeuwth het uit na zijn ritzege. Eerder deze week sprak hij in bovenstaan­de tweet nog zijn steun uit voor teambaas Dave Brailsford.
 ?? FOTO EPA ?? Greg Van Avermaet in het blauw van de leider.
FOTO EPA Greg Van Avermaet in het blauw van de leider.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium